Acestea sunt 8 caracteristici ale relațiilor serioase și de lungă distanță, la care trebuie să te gândești din când în când, ca să vezi cum evoluează relația voastră.
1. Dezvoltare personală
Când ai parte de o relație sănătoasă, te îmbunătățești constant, îți faci noi prieteni, te angajezi într-un loc mai bun și evoluezi pe toate planurile, deoarece persoanele dragi te susțin întotdeauna, nu sunt invidioase pe tine și realizările tale și nu au pretenția să renunți la locul de muncă pentru ele.
Dacă ești înt-o relație imatură, vei observa cum rămâi cu din ce în ce mai puțini prieteni proprii, nu avansezi deloc în carieră și viața ta se învârte în jurul partenerului tău și a intereselor acestuia.
2. Atitudinea către partener
Una dintre regulile principale ale unei relații reușite este să-ți accepți partenerul așa cum este. Desigur, uneori vei crede că poți să-i schimbi anumite apucături și poate chiar vei reuși, dar n-ar trebui să-l forțezi să se schimbe, deoarece aceste confruntări duc la certuri și dacă te-ai fi îndrăgostit cu adevărat de el, l-ai fi iubit cu tot cu defecte, pentru că ai fi înțeles cu ce te confrunți.
Un partener care te iubește cu adevărat te acceptă și te suportă cu toate nebuniile tale, nu pentru că este obligat, ci pentru că împărtășiți aceleași interese și lucrați împreună ca un mecanism comun, fără să vă pese ce cred ceilalți.
3. Emoțiile
Ar trebui să te simți bine cu partenerul tău aproape tot timpul. Dacă într-o zi te distrezi de minune alături de el și a doua zi îți vine să-i rupi gâtul, atunci este momentul să analizezi un pic relația voastră. Complexitatea sentimentelor tale indică faptul că relația voastră nu merge cum ar trebui.
4. Demonstrarea dragostei
Partenerii care se află într-o relație matură știu că se iubesc unul pe celălalt și se simt bine împreună. Dacă tu sau partenerul tău simțiți nevoia de fapte care să demonstreze acest lucru, înseamnă că unul dintre voi are îndoielică relația ar fi sinceră. Într-o bună zi, aceste mici îndoieli se vor transforma în goluri imense între voi.
5. Părerea despre propria persoană
O relație în regulă este una între doi adulți maturi, în care nimeni nu încearcă să-și compenseze lipsurile prin intermediul celuilalt sau să iasă cumva în evidență. Dacă o relație este bazată pe dorința de a jigni sau înjosi partenerul, aceasta nu va rezista probei timpului și va fi una nefericită.
6. Probleme
Toate cuplurile se confruntă cu probleme din când în când, unele care au legătură cu ambii parteneri, altele care există doar din cauza unuia dintre ei, dar în relațiile puternice, problemele sunt cele care întăresc dragostea. Partenerii nu trebuie să se învinovățească niciodată ci mai degrabă să treacă împreună peste toate dificultățile. Dacă problemele doar cauzează certuri, atunci relația nu este suficient de puternică.
7. Încredere
Gelozia este unul dintre cele mai frecvente motive ale despărțirilor. Dacă tu și partenerul tău aveți încrede unul în celălalt, atunci nu vă veți controla fiecare mișcare și mesaj primit. Chiar nici flirtrurile ocazionale și superficiale nu vor cauza discuții.
Trebuie să fii totuși prevăzătoare dacă partenerul tău stă mereu peste program la muncă și nu-ți acordă suficientă atenție nici măcar când ajunge acasă. În plus, dacă este distant, e timpul să-ți analizezi relația și să încerci să înțelegi dacă cel drag chiar te iubește sau doar te folosește.
8. Dragoste
Unul dintre cele mai importante lucruri este capacitatea de a vă arăta dragostea. Dacă ai încredere în tine, în el și în relația voastră, vei dori să-i arăți sentimentele tale cu orice ocazie, ca să nu-l rănești, să știe și el ce gândești și simți și să-l faci fericit.
Câteodată, mai ales la începutul relației, tot ceea ce vă trebuie este dragostea și împărtășirea acesteia, dar pe parcurs va trebui să înțelegegi că va trebui să munciți in greu pentru a vă menține relația la cote optime. Chiar dacă o relație reușită înseamnă să fiți voi înșivă și să fiți relaxați, o relație pe termen lung va necesita și anumite compromisuri.