Cum te comporți la început de drum influențează modul în care te vor percepe toată viața, așa că iată câteva idei pentru a porni cu dreptul.
1. Înțelege-ți soțul
Dacă vrei să te înțelegi bine cu socrii, trebuie mai întâi să-ți cunoști cum trebuie soțul. Ține minte că ați pornit la drum împreună și nu-l pune niciodată să aleagă între tine și părinții lui. Încearcă mai degrabă să înțelegi legătura pe care o are el cu mama sau tatăl lui și susține această relație.
2. Setează limite
Decide împreună cu partenerul tău de viață ce este important și ce nu și fiți astfel o familie din toate punctele de vedere, apoi comunicați-le valorile voastre celor dragi. De exemplu, dacă se bagă prea mult în viața voastră sau intră peste voi în casă doar pentru că au o cheie de rezervă, spuneți-le politicos împreună că vă deranjează acest lucru și ați prefera să n-o mai facă.
3. Comunică direct
Această regulă este una universală: în orice tip de relații, evită intermediarii, ca să nu ajungi să faci telefonul fără fir. Nu-i cere niciodată soțului tău să vorbească cu familie lui despre ceva ce te-a deranjat pe tine ci spune-le tu direct, cât de curând posibil, deoarece poate fi vorba doar despre o neînțelegere sau îi poți strica soțului relația cu părinții lui.
4. Cunoaște-te pe tine însăți
Nu încerca să pari altcineva. De exemplu, dacă socrii tăi ar fi vrut să aibă o noră fată de casă, dar tu ești o încrezătoare femeie de afaceri, nu trebuie să te chinui să faci cine știe ce preparate culinare doar pentru a-i impresiona. Chiar dacă acum ești căsătorită, poți face în continuare tot ceea ce-ți plăcea și înainte.
5. Îndepărtează stereotipurile
Nu toate soacrele au gura mare, nu toți socrii își duc băieții la prostituate și nu toate mătușile bârfesc, așa că scapă de toate stereotipurile pe care le-ai auzit și ajustează-ți părerile în funcție de oamenii de lângă tine.
6. Învață să te liniștești
Dacă ai tendința să te cerți cu toată lumea și să faci drame din orice, trebuie să te mai temperezi, pentru a putea avea o relație acceptabilă cu socrii. De cele mai multe ori când nu ești de acord cu ceva sau cineva, cel mai bun lucru pe care-l poți face este să nu acționezi deloc. Nu insulta pe nimeni și nu mai face remarci ironice, deoarece chiar și fără ele relația cu rudele soțului tău este una delicată, iar totul se poate întoarce la un moment dat împotriva ta și a soțului tău.
7. Dă dovadă de maturitate
Părinții tăi trebuie să te iubească indiferent de ceea ce faci sau zici, dar socrii nu sunt obligați. Acceptă și înțelege faptul că ei nu sunt părinții tăi și urmează alte reguli. În orice situație ai fi, încearcă să vezi lucrurile și din perspectiva lor și chiar dacă nu ești de acord, fii persoana cea mai matură din încăpere. De exemplu, dacă ți se cere să faci ceva ca să-ți mulțumești soțul, înțelege faptul că ei vor doar să aibă grijă de copilul lor, nu să îți dea ție ordine.
8. Fii blândă
Oferă-le mereu cel puțin același respect pe care-l oferi familiei tale, chiar dacă în sinea ta strângi din dinți uneori. Dacă într-o situație pur și simplu nu poți spune nimic drăguț, mai bine doar dai din cap și zâmbești. Fii tu însăți, dar abține-te de la răutăți. Arată-le socrilor felul în care vrei să fii tratată, conform zicalei „ce ție nu-ți place, altuia nu face” și poartă-te cu ei ca și cu rudele tale.
8 metode pentru a te avea bine cu socrii
Socrii sunt o parte importantă din viața soțului tău, deci trebuie să fie și pentru tine, dar este dificil să te pliezi pe dorințele lor, oricât de mult ți-ai dori să fie liniște și pace în noua ta familie.