În acest articol vei găsi metode de a câștiga înapoi încrederea celui iubit. Acestea sunt utile ambelor sexe, întrucât oricine poate călca strâmb.
1. Nu încerca să minimalizezi durerea
O persoană trădată va simți, la un moment dat, nevoia să știe ce s-a întâmplat de fapt. Încearcă să răspunzi sincer la toate întrebările, pentur că atunci când sari peste detalii sau dai răspunsuri vagi nici măcar nu mai simți că ai mințit, dar lucrurile nu sunt în regulă. Partenerul tău va simți că îi ascunzi în continuare ceva și anumite detalii vor ieși la suprafață pe parcurs, ceea ce va dăuna relației voastre. Însă evitarera conversației nu este soluția, nu ține nimic doar pentru tine, deoarece pentru a trece peste aceste momente grele amândoi trebuie să simțiți durerea, altfel rana nu se va vindeca. Nu încerca să minimalizezi suferința, pentru că în acest caz ea este leacul.
2. Spune adevărul și numai adevărul
Încrederea într-o relație este foarte fragilă și dacă te-a prins o dată mințind, cel mai bine ar fi să îi spui tot adevărul. Psihologul Robert Weiss spune că pentru a recâștiga încrederea partenerului trebuie ca relația să fie una cu transparență, valabilă și în cazul celor mai mici detalii. Dacă te duci la bar cu un coleg de muncă, spune-i partenerului tău, chiar dacă pentru tine pare inofensiv, dar vrei să nu creadă el altceva, simplul fapt că îi ascunzi înseamnă că ceva este în neregulă.
3. Nu ataca
Persoana care trebuie să recâștige încrederea cuiva va întâmpina dificultăți și va asculta multe reacții negative la început, dar ambii parteneri trebuie să treacă peste acest lucru. Nu ataca, când îi spui partenerului că nici el nu este perfect, încerci doar să te justifici și aceasta este o reacție perfect normală, dar gândește-te la ce vei primi în schimb. Furia partenerului tău este de înțeles, deci nu spune lucruri răutăcioase dacă încerci să salvezi relația.
4. Nu jucați rolurile acuzatorului și vinovatului
Greul începe de fapt când treci peste partea de a-ți recunoaște vina. Dacă ați decis să rămâneți împreună nu vă următiți mereu ca șoarece și pisica, pentru că acest comportament nu face încrederea să crească la loc. Acuzatorul va încerca mereu să-și exprime furia și va inventa noi sarcini de îndeplinit de către partener, iar vinovatul va încerca să treacă peste, dar se va înfuria de fiecare dată când va eșua. Cea mai bună decizie în această situație este să rămâneți calmi, fără a vă reaminti mereu de greșelile din trecut.
5. Nu-i implica pe alții
Amândoi ați luat decizia de a rămâne împreună deci ambii sunteți responsabili de ce se întâmplă în continuare. Tocmai de aceea, n-ar trebui să implicați niciodată pe altcineva în relația voastră, prieteni, rude sau copii. Conversația despre ce s-a întâmplat ar trebui să rămână doar între voi, deoarece părerile altora vă pot influența. Psihologul Joe Kort e convins că singura persoană externă care trebuie să intervină este un psihoterapeut.
6. Oferă-i partenerului tău mai multe informații și permisiuni
Lasă-ți partenerul să-ți accese părți foarte personale ale vieții tale, cum ar fi conturile de social media, mesajele și apelurile, deoarece dacă ai decis să fii sinceră, nu mai ai nimic de ascuns. Acest pas îl va ajuta să se calmeze și să aibă încredere în tine. Odată cu trecerea timpului, va realiza că nu este nevoie să te urmărească tot timpul și când va avea deplină încredere în tine nu te va mai controla deloc.
7. Fă gesturi simbolice
Dr. Jim Walkup, consilier marital, le recomandă clienților săi să facă gesturi simbolice care să-i facă pe amândoi fericiți și care să le aducă aminte de vremurile bune de la începutul relației. Puteți merge la film seara târziu, să vă plimbați prin parc ținându-vă de mână sau să hrăniți rațele. În timp ce faceți așa ceva, nu vă acuzați unul pe celălalt pentru ce s-a întâmplat ci creați-vă noi amintiri împreună. De asemenea, puteți să mergeți împreună într-o călătorie sau să vă mutați din oraș, deoarece poate fi un nou început pentru amândoi.
8. Nu te aștepta să te ierte imediat
Nu te aștepta ca totul să treacă de la sine și nu-ți presa partenerul. Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să începi să ții cont de sentimentele și nevoile lui. Durerea pe care o simte este una puternică, este dezamăgit și se simte înșelat, poate chiar inutil și toate aceste emoții nu vor dispărea peste noapte. Când partenerii decid să-și salveze relația după o infidelitate, ar trebui să fie conștienți că lucrurile vor fi diferite decât înainte. Vestea bună este că mai mult de jumătate dintre cuplurile care decid să mai încerce odată își rezolvă problemele.
8 moduri de a câștiga încrederea celui iubit, când totul pare pierdut
Oamenii nu sunt perfecți și 23% dintre bărbați recunosc că și-au înșelat partenera, iar 19% dintre femei spun că au fost infidele. În schimb, rămân împreună 70% dintre cuplurile care se duc la consiliere după ce unul dintre parteneri a fost infidel.