1. Spa-uri ultramoderne
Unităţile de cazare şi tratament reprezintă mândria staţiunii. Hotelurile Danubius Health & Spa Resort BRADET şi Danubius Health & Spa Resort SOVATA sunt printre cele mai cunoscute şi apreciate pentru paleta largă de tratamente disponibile (terapie antistress, balneo, hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, pneumologie, dermatologie, fototerapie, ginecologie, fizioterapie). Mai mult, aflat la baza Lacului Ursu, spa-ul Danubius cuprinde piscina acoperită, jacuzzi, bazin de copii, kneipp cald şi rece, bazin de imersie, bază de tratament, sala fitness, bazin cu apă sărată, saune, solar, masaj, baie cu aburi şi camera de relaxare. Astfel, indiferent dacă suferi de afecţiuni fizice sau neurologice sau îţi doreşti numai să te relaxezi, spa-urile Danubius îţi vor oferi tot ceea ce îţi doreşti.
2. Kurtos Kalacs proaspat
Numeroşi turişti trec pe lista lor de “minuni de la Sovata” şi cozonacul secuiesc, cunoscut sub denumirea de Kurtos Kalacs. Colacul, pufos şi aromat pe dinăuntru, crocant şi caramelizat pe dinafară, este una dintre micile plăceri ce fascinează turiştii.
Sovata însăşi miroase a vanilie şi scorţişoară, iar copiii se dau în vânt după acest desert unic. În zonă vei găsi colacul preparat după tradiţii vechi secuieşti şi după reţete numai de localnici ştiute. Mereu proaspăt şi aromat, mereu cald şi îmbietor, nu poţi să pleci din Sovata fără să fi gustat măcar această delicatesă locală.
3. Apă sarată şi relaxare sănătoasă
Apa este personajul principal în povestea Sovatei. De la tratarea şi vindecarea unor boli ginecologice, ale unor afectiuni degenerative, inflamatorii, reumatismale şi până la tratarea unor boli cardiovasculare, apa sărată a lacurilor din Sovata este benefică tuturor celor care vor să îşi iîmbunătăţească sănătatea.
Lacul Ursu este cel mai mare lac sărat din staţiune şi sufletul acesteia, fiind şi pe lista unor recorduri mondiale. De exemplu, este singurul lac sărat din lume ce e totuşi inconjurat de o vegetaţie bogată, în ciuda faptului că se află situat pe un munte de sare.
Lângă lacul Ursu există şi un lac sărat mai mic: Lacul Aluniş, care, deşi nu este la fel de amenajat pe cât este Lacul Ursu, oferă turiştilor aceleaşi beneficii asupra sănătăţii şi relaxării. Pe langă Hotelurile Danubius, în apropierea acestor lacuri sărate, se află şi Hotel Belvedere***, Hotel Lacul Ursu*** şi Hotel Faget**, perfecte pentru vacanţe cu familia şi pentru grupuri de tineri sau cupluri aflate în căutarea relaxării.
4. Vederea panoramică asupra Lacului Ursu
Peisajul este primul care te fascinează atunci când vrei să vizitezi Lacul Ursu. Restaurantul Ciuperca Mică de pe malul lacului nu oferă numai un meniu excelent, ci şi o panoramă superbă asupra lacului.
La fel, restaurantul de la intrarea în Lacul Ursu îţi oferă un peisaj panoramic nemaivăzut asupra Lacului Ursu şi a vegetaţiei care îl inconjoară, făcându-te să vrei să savurezi măcar o cafea în timp ce te bucuri de priveliştea asupra lacului.
5. Staţiune în plin proces de reinventare
Sovata a făcut subiectul a numeroase investiţii de milioane de euro, astfel încât majoritatea hotelurilor vechi au fost renovate şi au inaugurat spa-uri noi şi piscine. Au apărut numeroase zone inedite de petrecere a timpului liber, precum şi zone de agrement perfecte pentru întreaga familie.
Străduţele curate, pline de flori, micile parculete, fantanile arteziene, învecinarea cu zone turistice deja celebre (excursii ghidate la Praid, Corund, Câmpu Cetăţii, Odorheiu Secuiesc, Călimaneşti, Rîmetea), dar şi vizite la Sighişoara şi Târgu Mureş, drumeţiile montane şi Muntele de Sare, toate acestea reprezintă tot atatea motive pentru care ai vrea să vizitezi Sovata în orice anotimp.
6. Trenuleţul staţiunii şi Mocăniţa
Sovata este o staţiune perfectă şi pentru familiile cu copii, pentru că localnicii se străduiesc să-i atragă cu activităţi şi pe cei mici. Astfel, există un trenuleţ care-i poate plimba pe cei mici (şi pe cei mari deopotrivă) prin staţiune. Conductorii sunt veseli şi prietenoşi, iar pentru deliciul celor mici, de cele mai multe ori se antrenează în diverse giumbuşlucuri (muzică, claxoane şi salutarea tuturor oamenilor de pe stradă).
În cazul în care iîţi doreşti un traseu mai lung decat cel al trenuleţului staţiunii, îţi recomandăm să încerci şi Mocăniţa. Recent reabilitată, Mocaniţa pe aburi şi-a reluat traseul Sovata - Câmpu Cetăţii. Călătoria de aproape două ore cu trenul cu aburi oferă turistului o întoarcere în trecut şi o aventură magică, desprinsă parcă dintr-un basm.
7. Parc de aventură pentru întreaga familie
Adrenalin Plus, parcul de aventură din Sovata, este cu siguranţă unul dintre locurile cele mai cautate de tineri, dar şi de familiile cu copii. Tiroliana, aventurile printre brazi, nenumăratele surprize, activităţile de grup, provocările, toate acestea fac din parc un loc în care fiecare îşi poate descoperi o nouă pasiune şi o nouă abilitate.
În timp ce te aventurezi în cele mai diverse activităţi, poţi admira un peisaj magnific şi te poţi bucura de distracţie, aer curat, şi de prieteni noi pe care o sa ţi-i faci pe loc.
8. Piaţa cu obiecte tradiţionale
Sovata nu este o staţiune extrem de întinsă, aşa că piaţa mică din capătul staţiunii (de pe Strada Trandafirilor) este un adevărat tărâm de basm. De la pepeni verzi la ii tradiţionale, obiecte din lemn, suveniruri, vase de ceramică şi podoabe lucrate manual, piaţa tradiţională din Sovata bucură ochiul şi inima. Mică, cochetă, plină de viaţă şi de farmec, de o rară bogăţie, acest loc magic te va încânta şi te va cuceri cu frumuseţea ei.