Fulgi de ovăz cu afine şi scorţişoară
Fulgii de ovăz sunt bogaţi în fibre şi prelungesc senzaţia de saţietate. Afinele adaugă un strop de savoare fulgilor de ovăz şi sunt pline de antioxidanţi. Un strop de scorţişoară ajută la echilibrarea nivelului zahărului din sânge şi astfel poţi sta liniştită în privinţa poftelor şi momentelor în care glicemia îţi scade brusc şi ai mânca absolut orice îţi este la îndemână.
Salată de spanac cu ouă şi avocado
O variantă de prânz excelentă, bogată în proteine, grăsimi sănătoase şi fibre.
Supă de linte cu roşii
Supele sunt ideale pentru slăbit, însă varianta cu linte îţi asigură o masă săţioasă, iar roşiile luptă împotriva rezistenţei la leptină, fenomen din cauza căruia creierul nu mai percepe corect senzaţia de saţietate.
Brânză cottage cu migdale şi fructe de pădure
Acest tip de brânză conţine proteine ce sunt procesate lent în organism, ceea ce duce la o senzaţie prelungită de saţietate. Migdalele aduc un plus de proteine şi grăsimi sănătoase, iar fructele de pădure au rolul de a răsfăţa papilele gustative, scăpându-te de pofta de dulce.
Conopidă cu quinoa
Cruciferele sunt şi ele surse de fibre excelente pentru dietă. Sotează conopida cu ulei de avocado şi serveşte-o pe un pat de quinoa, o sursă de proteine complete şi de betaină, aminoacid ce accelerează metabolismul.
Cartofi copţi condimentaţi, cu verdeţuri
E drept că mulţi evită cartofii în procesul de slăbire, însă dacă sunt preparaţi corect şi consumaţi în cantităţi rezonabile, este dovedit că sunt mai săţioşi decât orezul sau fulgii de ovăz. Alege să îi consumi copţi, presăraţi cu sare, piper şi condimentele preferate. Opţional poţi adăuga verdeţurile favorite, pentru un plus de aromă şi culoare în farfurie.
Măr cu spanac şi ghimbir
Dacă îţi place să înlocuieşti una dintre mese cu un smoothie, alege varianta cu spanac şi măr, întrucât este o combinaţie bogată în fibre. Adaugă ghimbir pentru aromă, dar şi pentru că alimentele picante ajută la arderea grăsimilor.
Salată de fasole cu porumb
Deşi mulţi ar putea evita combinaţia de teama balonării şi a flatulenţei, fasolea şi porumbul au un aport ideal de proteine şi fibre. În plus, porumbul conţine un tip de carbohidrat care nu poate fi procesat complet în organism, ducând astfel la scăderea nivelului de glucoză absorbită în timpul digestiei. O astfel de salată poate fi servită ca atare, cu sare, piper şi coriandru, dar şi pe post de garnitură.
Salată cu seminţe de dovleac
Adaugă seminţe de dovleac în salata de verdeţuri şi vei beneficia de un aport excelent de proteine, fibre, zinc şi potasiu. O porţie de 30 de grame de seminţe de dovleac conţine 8 grame de proteine, ceea ce reprezintă mai mult decât conţinutul de proteine al unui ou.