1. Racoreste-te si mentine-ti corpul cat mai hidratat. Bea apa, cel putin doua pana la patru cani si creste cantitatea de lichid pana la cel putin doi litri pe zi. Daca esti implicata in diverse activitati sportive sau faci exercitii fizice cu regularitate, atunci ar trebui sa bei mai multa apa. Majoritatea oamenilor au nevoie sa bea 2-3 litri de lichide pe zi - si chiar mai mult de atat daca este vara.
2. In timp ce te bucuri de soare si de timpul petrecut in aer liber, protejeaza-te de expunerea excesiva la lumina soarelui intr-un mod simplu: este indicat sa porti o palarie de soare si sa folosesti produse cu factor de protectie solara cat mai naturale, care sa nu contina chimicale in exces. Poarta in geanta un gel cu aloe vera pentru situatiile in care suferi de arsuri solare, iar acasa ar fi util sa ai o planta de aloe vera care poate trata orice tip de arsura.
3. Incepe sau mentine un program de exercitii. Activitatea fizica, aerobicul sunt importante pentru mentinerea unei inimi sanatoase si puternice. Daca te antrenezi doar la sala, incearca sa iti aloci un timp pentru a face activitati relaxante in aer liber - drumetii, ciclism, inot sau tenis. Daca faci acest gen de activitati, te vor ajuta sa iti mentii corpul si mintea in forma.
4. Bucura-te de recompensele pe care ti le ofera natura - fructe de sezon si legume proaspete in cea mai buna forma in care le poti gasi: organice. Consuma alimente care sunt usoare si racoritoare, cum ar fi fructele proaspete, sucurile de legume, salatele crude vitale pentru sanatatea ta. Si nu uita sa bei apa din belsug - aceasta iti va hidrata corpul pentru a fi pregatit pentru activitatile de vara. Include unele proteine la una sau doua mese din zi. Exista o multime de proteine slabe si hranitoare, care nu necesita gatire. Cele mai multe dintre aceste proteine usoare se completeaza perfect cu fructele si legumele - nuci, seminte, boabe incoltite sau germinate, produse din soia, iaurt, kefir, branza de vaci. Poti consuma, de asemenea, carne de peste si carnea de la pasarile din curte.
5. Relaxeaza-te si respira. Ai lucrat din greu toata primavara, mai ales de cand ai avut ultimul concediu. Asa ca acesta este anotimpul ideal pentru a incetini un pic ritmul si pentru a absorbi lumina care stimuleaza centrul hormonal de comanda. Lasa-ti telefonul mobil acasa sau ia-ti o saptamana libera, in care sa nu te uiti la televizor. Renunta la internet si incearca sa petreci cat mai putin timp pe retelele de socializare.
6. Ceaiurile de zi sunt minunate in aceasta perioada a anului. Foloseste ceaiurile din flori, plante si din frunze (sau pliculete de ceai) pe care sa le pui intr-un pahar umplut pe jumatate cu apa de izvor. Hibiscus, menta, musetelul, lemon grass-ul - toate sunt alegeri bune. Sau poti folosi plante locale, care se gasesc in tara noastra - teiul, musetelul, sunatoarea - sau chiar plante medicinale. Poti sa lasi aceste ceaiuri la soare timp de 2-3 ore sau chiar intreaga zi, la infuzat.
7. Suplimentele nutritive te pot ajuta si iti pot oferi o cantitate mare de energie fizica, incuranjandu-te sa faci activitati de vara. Complexul de vitamine B calmeaza sistemul nervos si este util in productia de energie la nivel celular. Iar vitamina C si alti antioxidanti protejeaza organismul impotriva stresului, factorilor de poluare chimica si produsele derivate bio-chimice. Insa exista si cateva ierburi si plante utile pe timp de vara: ginseng siberian - folosit ca tonic - iti ofera energie si te protejeaza impotriva stresului; dong quai este un tonic pentru femei; boabele de paducel sunt bune pentru inima, iar radacina de lemn dulce contribuie la echilibrul energetic si ajuta digestia.
8. Profita de lunile de vara si foloseste acest interval pentru a aprofunda planul spiritual al vietii tale, mediteaza si schimbati obiceiurile pe care le aveai in primavara anului. Incepe prin a te inscrie la un curs de hatha yoga sau cauta idei de activitati relaxante care te-ar putea interesa pe viitor. Planifica o vacanta care sa includa aceste noi interese si care iti ofera timpul necesar pentru a citi, pentru a te relaxa, pentru a contempla si pentru a respira.
9. Mai presus de toate acestea, ofera-ti un timp in care sa te bucuri cu adevarat de natura. Acest lucru se poate intampla chiar si intr-un parc din orasul tau daca stii sa te relaxezi si vei lasa natura sa te inconjoare. Atunci cand calatoresti, incearca sa faci activitati in care sa implici familia ta. Dar nu uita de trusa de prim ajutor in caz de muscaturi, intepaturi de albine si alte leziuni vizibile. Dupa drumetiile in aer liber, verifica sa nu existe capuse pe corpul tau. Ai grija sa nu iti arzi pielea la soare, stai un timp la umbra si bea cat mai multa apa. Sursa.
Citeste si: Sangerarile abundente in timpul menstruatiei indica...
Cea mai simpla metoda de regenerare a sistemului imunitar
Dovada stiintifica ca suntem ceea ce gandim: Neuropeptidele
Yoga reduce inflamatia si scurteaza perioada de convalescenta