Iată ce poți face mai exact, dacă vrei să te pregătești pentru a te implica într-o relație:
1. Gândește înainte de a vorbi
Obișnuiește-te să gândești de două ori înainte de a spune partenerului ceva ce apoi ai putea regreta, deoarece uneori spui lucruri din inerție, fără să crezi cu adevărat. Respiră adânc și gândește-te dacă merită să-ți rănești partenerul.
2. Ia în considerare și varianta lui
Este important să te gândești și la punctul de vedere al partenerului tău, deoarece fiecare face față anumitor evenimente în mod diferit. Încearcă să te pui în locul lui și să vezi de ce reacționează într-un anume fel.
3. Gândește-te la familia lui
Iubitul tău este rezultatul mediului în care a trăit, deci dacă vei căuta, vor exista suficiente similitudini cu familia lui. Înainte de a comenta despre felul în care cineva face ceva, ține minte că așa a fost învățat și că probabil nu o face special pentru a te enerva pe tine.
4. Gândește-te la stres
Partenerul tău poate că resimte mai stresant decât tine anumite lucruri, deci tu poți trece liniștitiă peste anumite evenimente, pe când pentru el poate fi ceva devastator. Încearcă să-l susții când este la pământ și așa veți avea o relație mai bună.
5. Ia în considerare modul în care fiecare face față stresului
Toată lumea are de-a face la un moment dat în viață cu stres, inimi frânte și tristețe și este esențial să-i permiți partenerului tău să-și exprime sentimentele cum consideră de cuvință, în loc să-i spui doar ce este acceptabil pentru tine. Dacă nu i se permite să facă față acestor lucruri în modul lui, s-ar putea să te trezești că explodează când ți-e lumea mai dragă.
6. Nu compara
N-are nici un rost ca într-o situație dificilă să-i spui cum te-ai fi comportat tu în locul lui. S-a întâmplat, a trecut, depinde doar de el să învețe ceva din această experiență, fără să primească și criticile tale.
7. Limpezește-ți mintea
N-ai nici un beneficiu în a-i povesti absolut totul despre ziua ta, fără să-l întrebi și despre ce-a făcut el, ca apoi să ai pretenția să fi reținut totul. Dacă-ți întrebi partenerul cum a fost ziua lui, fă-o însă din suflet, părând vizibil interesată și arătând respect ascultând ce zice, nu doar auzind că vorbește undeva în fundal.
8. Gândește-te la comportamentul tău
Este greu să te schimbi și să te gândești ce impact are comportamentul tău asupra celor din jur, dar acest lucru e foarte important mai ales într-o relație. Gândește-te dacă-ți susții suficient partenerul, dacă-l faci de rușine în public sau dacă-i provoci frustrări. Tu cum te-ai simți în locul lui?
9. Ai răbdare
Dacă știi să faci ceva mai bine decât el, ține minte că nimeni nu se naște învățat și încearcă să-ți aduci aminte ce ai făcut tu la început, pentru a deprinde o abilitate. Ai răbdare cu el și nu-l grăbi, dar totodată nici nu presupune din start că nu știe absolut nimic, deoarece s-ar putea să-l enerveze dacă-l tratezi ca pe un copil mic.
9 moduri în care să-ți antrenezi creierul pentru o relație
Te-ai întrebat vreodată dacă te poți autoprograma pentru a avea o relație mai bună? Dacă da, atunci află că în primul rând trebuie să-ți oferi timp pentru a gândi înainte de a acționa, indiferent de sentimentele tale.