Specialistii le recomanda tuturor parintilor sa fie atenti, sa se informeze si sa solicite vanzatorilor informatii suplimentare pentru a evita aparitia unor accidente datorate achizitionarii de produse contrafacute.
Tu, in calitate de consumator, ar trebui sa tii cont de o serie de sfaturi atunci cand alegi/cumperi rechizite pentru copilul tau:
1. Asigura-te ca ai citit toate etichetele de pe rechizite. Fii atenta la varsta si la recomandarile de siguranta. Nu cumpara rechizite care nu au marcajul CE pe ele sau pe ambalaj.
2. Alege rechizitele adecvate varstei copilului si abilitatilor lui. Rechizitele care nu sunt destinate unui copil de o anumita categorie de varsta pot prezenta riscuri pentru siguranta lui.
3. Urmareste cu atentie instructiunile de folosire.
4. Intotdeauna cumpara rechizite de la comercianti cunoscuti si de la puncte de vanzare online in care ai incredere. Comerciantii cunoscuti au grija de produsele pe care le vand si, de obicei, accepta sa primeasca inapoi produsul in cazul in vei descoperi vreo problema dupa achizitionare.
5. Supravegheaza copiii cand folosesc aceste rechizite - asigura-te ca sunt adecvate pentru categoria de varsta si abilitatile copilului.
6. Examineaza periodic rechizitele pentru eliminarea obiectelor care sunt stricate/uzate si pot cauza un prejudiciu sau un risc pentru sanatatea si siguranta copilului. Arunca rechizitele stricate.
7. Scoate si arunca toate ambalajele, inclusiv pungile de plastic, carton, hartie si bucati de plastic (dar pastreaza intotdeauna instructiunile).
8. Invata-ti copiii sa pastreze frumos rechizitele, pentru a evita accidentele. Nu ii lasa sa arunce rechizitele pe scari sau pe podea, in zonele aglomerate ale casei.
9. Intotdeauna anunta producatorul si autoritatile publice competente daca tu sau copilul tau gasiti o problema de siguranta la rechizitele cumparate. Sursa: APC Romania.
Citeste si: 5 trucuri pentru a organiza rechizitele scolare ale celor mici
Psihologia dezordinii: de ce esti mai creativa intr-o camera aglomerata