Daca celulita are un aspect solid, granulat, trebuie sa recurgi la miscari hotarate pentru a face pielea mai moale si pentru a imbunatati circulatia. Acest proces poarta numele de drenaj limfatic. Daca aspectul pielii afectate de celulita este apos sau buretos, miscarile trebuie sa fie mai gentile, pentru a incuraja circulatia limfatica.
Nu uita sa folosesti o crema anticelulitica sau o lotiune potrivita pentru pielea ta. Rezultate bune au cremele termoactive, care vascularizeaza bine zona masata, rezultatul fiind accelerarea circulatiei sangvine si topirea celulelor grase; nu se recomanda pentru persoanele predispuse probleme circulatorii ale membrelor inferioare: venisoare sparte, varice etc. Ca si ingrediente active trebuie sa cautam creme pe baza de cafeina, argila, iedera, ardei iute, ginko biloba etc., substante care stimuleaza circulatia sangvina.
Cum sa procedezi
Aseaza-te confortabil pe spate. Aseaza mana dreapta in zona diafragmei in timp ce cu mana stanga aplica uleiul de masaj. Maseaza usor, in zona buricului, in sensul acelor de ceasornic. Repeta miscarea, folosindu-te de data aceasta de ambele maini.
Dupa ce ai incalzit zonele afectate, treci la miscarile de framantare. Maseaza-ti soldurile, talia si abdomenul, apucand cat mai multa carne cu o mana si trecand-o apoi in mana cealalta. Insista cat de mult asupra acestei zone. Miscarile trebuie sa fie cat mai hotarate, dar aveti grija sa nu invinetiti zona.
Cu mana stanga deasupra mainii drepte, foloseste-te de varful degetelor pentru a aplica o presiune moderata in jurul buricului.
Incheie masajul cu miscari rapide de ciupire in zona abdomenului si soldurilor. Acest tip de masaj iti face pielea mai moale si imbunatateste circulatia limfatica.
Evita miscarile in sens opus acelor de ceasornic atunci cand iti masezi abdomenul deoarece acestea vin in opozitie cu directia normala de functionare a intestinelor. Daca exista probleme de constipatie, acest tip de masaj ajuta chiar si la reglarea tranzitului intestinal; se maseaza cu miscari lente si apasate traseul colonului, pentru a stimula mobilitatea acestuia.
Articol si fotografii realizate cu sprijinul Danei Florea, terapeut in cadrul clinicii TouchPoints Professional