Cand vine vorba de stiluri de design interior, fiecare persoana alege dupa placul personal, in schimb fiecare stil interior trebuie intretinut si prin micile detalii pentru a ramane o casa frumoasa si primitoare.
Adesea combinatiile gresit selectate creeaza stari de anxietate, daca stilul nu este atent creat poate provoca neliniste si neplacere. Poate fi prea mult sau prea putin, iar accesoriile nu trebuie sa intervina in buna armonie a camerelor pentru a nu crea dificultate in petrecerea timpului in acele incaperi.
Accesoriile pentru fiecare spatiu sunt alese pentru a completa, nu pentru a ingreunare atmosfera dintr-un spatiu. Sitlurile decorative au evoluat de-a lungul secolelor, ca un raspuns la diversitate, la placerea de crea si a schimba.
Stilul retro - Accesoriile vor fi construite in stilul anilor '60, '70, mobila interesant creata, accesorii nu foarte multe, dar in diferite combinatii, predomina linile rotunjite, cercurile, bulinele, in combinatie cu cuburi, totul alungit si subtire.
Stilul minimalist - Detalii putine, accesorii simple, linii lungi si continue, iar de cele mai multe ori in putine culori si cu fara prea multe combinatii ale acestora. Accesoriile adesea pot sa nici nu existe in incaperile mari. Accentul se pune pe simplitate, iar accesoriile pot fi si eliminate din acest motiv, in schimb modelele putinelor accesorii se creeaza dupa modelele semnelor geometrice.
Stilul victorian - Opus stilului minimalist, acestuia i se compun in design accesorii mari, detaliate, in culori grave adesea si combinatii, materiale grele, elegant impreunate. Acesta este stilul care predomina la curtile regale, iar accesoriile pentru acest stil sunt multe si pline, care nu lasa prea mult spatiu in jur, acapareaza privirea.
Stilul clasic - Bogat in detalii, accesoriile acestui stil sunt in combinatii colorate, predominante fiind cele inchise si imbinari creative si cu bun gust. Detaliile de pe mobila fac ca aceasta sa fie apreciata drept obiect de arta, la fel ca majoritatea accesoriilor acestui stil. Elemente rafinate, elegante, accesoriile ales in culori pastel sau in culori deschise, culori complementare.
Stilul rustic - Accesoriile acestui stil sunt adesea piese de mobilier cu accent pe detalii dure, linii brute, tipatoare, neprelucrate pana la cel mai mic detaliu construite din lemne grele sau ciment, fara plastic, cristale sau sticla, mai mult accesorii din naturale, decat sintetice.
Stilul contemporan - Accesorii refinate, corect si bine cizelate la capete, fara urme de superficialitate. Atent create, aceste accesorii sunt elegante in design si fara detalii excesive, poate detaliile naturale pe obiecte de mobilier de la lemn. Piele, lemn, materiale textile, sticla, iar culorile sunt potrivite cald cu rece.
Stilul pop-art - Accesoriile dintr-o incapere creata in stl pop-art sunt multe, colorate, in diferite forme si de diferite dimensiuni. Combinatiile pot fi unghiuri drepte cu linii rotunde sau piele si dantela. Stilul indraznet si viu colorat este plin de viata, iar accesoriile trebuie sa fie pe masura. Fiecare piesa din compozitia acestui stil este ca o piesa dintr-un muzeu modern.
Stilul traditional - Este un stil care incurajeaza seriozitatea, accesoriile fiind simple si majore, putine, dar clasic create, elegante si distinse. Cu toate ca acest stil apeleaza la formal, accesoriile nu sunt de ignorat, acestea exista, materiale textile scumpe, mobila scumpa, iar culorile predominante sunt mai mult inchise.
Stilul mediteranean - Accesoriile acestui stil au accentul pus pe natural, pietre, flori, decoratiuni marine si lemnele usoare. Culori pastel sau nuante naturale, accentuate cu rosu aprins sau maro spre negru.
Accesorii inedite pentru casa ta