Medicul nutritionist Mihaela Bilic vorbeste despre o leguma de care multa lume a uitat: gulia. Acest aliment are o multime de proprietati benefice pentru sanatatea noastra si este prietena curei de slabire, sustine specialista.
"Cine nu stie cat este de bun, dulce si crocant cotorul de varza. Ei bine, exista o leguma cu acelasi gust si anume gulia. Gulia face parte din familia cruciferelor alaturi de varza, conopida, brocoli, avand aceleasi proprietati benefice. Avantajul guliei este ca se mananca cruda, deci nutrientii nu sufera modificari la gatit", a explicat Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Nutritionista a enumerat ce elemente contine gulia si ce proprietati au acestea. "Gulia contine multa vitamina C, potasiu, fibre si numai 20 cal/100g. Potasiul ajuta la eliminarea retentiei de apa din tesuturi iar fibrele previn constipatia, deci gulia e prietena curei de slabire. Bogata in bioflavonoide (pigmenti vegetali) cu actiune antioxidanta, stimuleaza actiunea enzimelor protectoare contra cancerului de colon. Indolii din gulie reduc efectul hormonilor estrogeni si pot scadea riscul de cancer de san", subliniaza medicul Mihaela Bilic.
Cum poti consuma gulia: o poti curata si o poti taia in felii subtiri sau in bastonase, apoi sa o rontai cu diferite paste sau sosuri: humus, zacusca, fasole batuta sau pasta de branza, pate de ficat sau o poti consuma simpla, cu un strop de sare.
Citeste si: Cum iti pacalesti creierul cand ai pofta de ceva dulce
Conserva de peste: recomandarea nutritionistilor
Cum iti mentine silueta ardeiul iute
Primavara, anotimpul gastritelor - Ce poti elimina din dieta
Sfecla rosie, "prietena siluetei" tale - Afla ce beneficii mai are