Potrivit celor 6 studii citate, migdalele sunt bogate in nutrienti, in grasimi mononesaturate benefice si vitamina E, cu efect protector impotriva razelor ultraviolete si a maladiei Alzheimer. In cazul persoanelor cu risc de diabet, consumul zilnic de migdale reduce concentratiile de glucoza din sange.
Migdalele sunt, de asemenea, bogate in minerale, printre care mangan, care contribuie la intarirea oaselor si regleaza zaharul din sange, si magneziu, esential pentru functionarea organelor, muschilor si a nervilor, pentru controlul glucozei din sange si reglarea tensiunii arteriale.
Consumul zilnic al unei cantitati de 40 de grame de migdale - cat incape in causul palmei - a redus pofta de mancare a participantilor la unul dintre studii si concentratiile de glucoza din sange; astfel, consumul de migdale a imbunatatit semnificativ absorbtia de vitamina E si de grasimi mononesaturate. Sursa: Mediafax.
Citeste si: 5 inhibitori naturali ai apetitului
Mihaela Bilic explica de ce e bine sa mancam fructe oleaginoase
Ce mananca Anda Adam pentru a avea o silueta sexy
Tu stii ce rol indeplineste magneziul in organism?