Simptomele apar in mod special in zonele seboreice (obraji, barbie, frunte). Mai intai apar comedoanele (dop de sebum care oxideaza la suprafata), apoi celulele moarte si resturile celulare se infecteaza sub actiunea microbilor si apar pustulele (cosurile).
Pentru a inlatura aceste probleme inestetice, va propun urmatoarea solutie de ingrijire a pielii:
Curatarea zilnica a tenului, dimineata si seara: cu un demachiant delicat, care sa curete in profunzime si sa nu usuce pielea. Una din cele mai mari probleme asociate cu acneea este tenul gras/mixt deshidrat. Paradox, nu? Este bine sa stiti ca un ten deshidrat va avea tendinta sa produca mai mult sebum pentru a compensa lipsa.
Tonifierea tenului: cu o lotiune tonica se continua curatarea profunda a tenului si se calmeaza pielea (zilnic, dupa demachiere). Este important sa retineti ca lotiunea tonica nu trebuie sa contina alcool.
Gomajul: pentru indepartarea stratului de celule moarte si din nou, curatarea in profunzime (1-2 ori pe saptamana).
Detoxifierea tenului: folositi o masca hidratanta care actioneaza benefic asupra detoxifierii pielii si reglarii sebumului (1-2 ori pe saptamana, dupa gomaj). Catina si argila sunt ingrediente naturale extrem de potrivite pentru detoxifierea tenului.
Protejarea tenului: folositi zilnic o crema pentru fata cu un continut ridicat de antioxidanti (vitamina E, vitamina C), care sa va protejeze de poluare, sa cicatrezeze si sa stimuleze regenerarea celulara.
Extragerea comedoamelor si pustulelor – operatiune pe care va sfatuiesc sa o faceti numai in saloane de cosmetica profesioniste, unde sa verificati conditiile de igiena si valabilitatea produselor. Bineinteles, conteaza si priceperea cosmeticienei astfel incat sa realizeze o extractie corecta si sa nu ramana pustule necuratate complet.
Toate produsele de ingrijire trebuie sa fie delicate astfel incat sa nu irite tenul, in acelasi timp sa curete bine pielea de flora microbiana care poate infecta porii, fara a afecta insa echilibrul de hidratare si protejarea naturala a pielii. Asa ajung din nou la cosmeticele bio care curata, hranesc si protejeaza pielea cu extracte din plante, puternic antioxidante si nu contin elemente iritante, sintetice care pot determina reactii ale pielii.
Concret, va propun cateva produse potrivite pentru tenurile acneice:
Producatorul roman CARELESS va pune la dispozitie o serie de produse naturiste cu un continut bogat in substante active din plante si fructe de padure, in principal catina, care pot fi folosite la orice varsta fara contraindicatii si pot rezolva orice forma acneica respectand schema de tratament: lotiune antiacneica, masca antiacnee, crema fata cicatrizanta (www.careless.ro): http://www.careless.ro/index.php?do=acneic
Producatorul francez LA CLARÉE va propune gama bio Oliv pentru ingrijirea pielii, avand la baza extractul din frunza de maslin, floare de colt, ceai verde – toate ingrediente puternic antioxidante – si tratamente speciale, cum ar fi masca cu argila alba si tratamentul super-antioxidant cu zinc (www.meru.ro): http://www.meru.ro/p/despre-marci-la-claree
Pe langa ingrijirea externa, dermatologii recomanda si suplimentarea dietei cu vitamine, antioxidanti (vit. A, E, C) si zinc efervescent, care ajuta foarte mult in tratamentul acneii si functionarea normala a sistemului imunitar.
Acneea este o boala care lasa cicatrici atat pe piele, cat si in suflet, asa ca sper cu toata sinceritatea ca schema de ingrijire sau produsele prezentate sa ajute persoanele afectate de acnee, iar daca voi aveti un ten curat, atunci trimiteti articolul unei persoane care ar putea beneficia de informatiile prezentate aici. In rubrica viitoare vom discuta despre produsele anti-aging si varsta de la care putem sa le folosim. O zi frumoasa tuturor si nu uitati sa va alintati trupul!