1. Activitatea cerebrala ar putea contribui la infidelitate - oamenii au trei sisteme cerebrale asociate cu iubirea, care interactioneaza atat intre ele, cat si cu alte sisteme cerebrale, oferind o serie de emotii si motivatii. Aceasta arhitectura cerebrala face ca, din punct de vedere biologic, sa fie posibil sa te atasezi de o persoana in timp ce simti o dragoste romantica pentru alta si atractie sexuala pentru mai multe.
2. Monogamia este doar o parte din strategia umana de reproducere - studiile recente au demonstrat ca intre 20% si 40% dintre barbatii casatoriti, dar si intre 20-25 % dintre femeile casatorite vor avea, la un moment dat, o aventura in afara casniciei.
3. “Furatul partenerului” este adesea intalnit - un sondaj realizat in SUA scos la iveala faptul ca 60% dintre barbatii singuri si 53% dintre femeile singure au recunoscut ca au incercat sa desparta un cuplu pentru a-si intemeia ei o relatie.
4. Infidelitatea nu indica o relatie fericita - cel putin nu intotdeauna! In ciuda ideilor preconcepute potrivit carora partenerul care nu e fidel nu este satisfacut de relatia pe care o are, studiile arata ca peste 65% dintre barbatii si peste 35% dintre femeile care au inselat au recunoscut ca au o relatie “fericita” sau chiar “foarte fericita”. Acest fapt duce specialistii cu gandul la factorii genetici care joaca un rol in infidelitate.
5. Exista mai multe tipuri de infidelitate - printre acestea se afla infidelitatea sexuala, infidelitatea romantica, dar si infidelitatea si sexuala si romantica.
Citeste mai multe pe www.descopera.ro
Citeste si:
"Sotia perfecta", despre infidelitate: "Sexul poate fi sters cu buretele, dar..."
Efectul "Fifty Shades of Grey": Femeile, experte in infidelitate