Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutritionist, a vorbit astazi despre dovlecel si ne-a oferit cateva idei de preparare a acestei legume care este foarte benefica pentru sanatatea noastra.
"Ce minunati sunt dovleceii! Pentru cei care inca nu stiu, adoooor dovleceii, sunt cea mai prietenoasa, fina si versatila leguma. Sunt plini de potasiu - aviz stresatilor si celor cu retentie de lichide - dau textura si consistenta oricarei mancari in care sunt pusi, au ph alcalin si neutralizeaza aciditatea digestiva, nu dau alergii si sunt ideali pentru copii.
Dovlecelul ia iuteala daca e pus in salata de vinete si ingroasa orice sos cu mult mai putine calorii decat faina. Poate fi mancat crud, fiert, la cuptor sau pus un pic pe gratar. Taiat lamele fine, stropit cu un pic de ulei si otet balsamic si presarat cu usturoi si marar se transforma in cea mai delicioasa si sanatoasa salata. Ras fin si amestecat cu iaurt devine un aliat al curei de slabire si umplut cu branza, ciuperci, rosii sau carne devine o delicatesa", a marturisit medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Citeste si: Mic dejun slovac - Omleta cu urda, dovlecei si mazare
Reteta zilei: Laura Cosoi te invata sa faci paste cu dovlecei si ciuperci
Zucchini cu mujdei, un aperitiv simplu, recomandat de Andreea Ibacka