Iti amintesti cand l-ai sarutat ultima oara pe iubitul tau si ardeai de nerabdare sa o faci? Daca abia v-ati cunoscut, probabil ca nici nu poti sta departe de el destul cat sa citesti intreaga stire. Daca, in schimb, sunteti impreuna de ceva vreme, s-ar putea ca sarutarile sa fi devenit ceva mai rare.
Acest lucru se intampla pentru ca sarutul a fost proiectat ca tehnica de curtare folosita pentru a gasi un partener pentru o relatie pe termen lung, arata un studiu realizat la Oxford University.
"Cand doi oameni se saruta pentru prima data, transmit semnale despre sanatatea si ADN-ul fiecaruia prin gust si miros, reusind astfels a aleaga cel mai compatibil partener", arata autorul studiului, Rafael Wlodarski, de la departamentul de psihologie experimentala a Oxford University.
"De indata ce au decis sa ramana impreuna, sarutatul devine mai rar pentru ca nu mai au nevoie de informatia genetica."
Cum functioneaza? Cand esti atrasa de cineva, mirosul natural te fascineaza si tinzi sa il inhalezi in timp ce il saruti. Daca va place mirosul natural al partenerului, inseamna ca trupurile voastre raspund in mod subconstient la codul genetic al celuilalt, semn ca veti da nastere unor copii sanatosi.
Din pacate, cand sunteti intr-o relatie de multa vreme, saruturile nu mai sunt la fel de pasionale fiindca tu si corpul tau stiti ca el este "alesul".
Cu toate acestea, este important sa pastrati pasiunea aprinsa, intrucat studiul arata ca satisfactia in relatie se afla in stransa legatura cu numarul de sarutari dintre parteneri si nu cu frecventa actelor sexuale.
Nu trebuie sa va sarutati tot timpul, totusi. "Cata vreme sarutul este intim si exista apropierea fizica, este de ajuns", sustine Wlodarski.
Citeste si:
Adevarul despre "Frumoasa din Padurea Adormita" - Un viol devine poveste pentru copii