În distileriile din Mexic există deja o tradiție aromată și conform muncitorilor de acolo, ideea cu sarea și lămâia alături de tequila a pornit de la câțiva oameni care aveau acces doar la băutură de slabă calitate deci dacă bei sortimente considerate a fi slabe și albe, care de fapt în pahar sunt transparente, poți respecta în continuare această „tradiție”. În schimb, dacă optezi pentru o tequila îmbătrânită, care este mai scumpă, ar fi o experiență interesantă să o bei însoțită de jumătate felie subțire de portocală, înmuiată la capăt în puțină scorțișoară, iar papilele gustative îți vor fi recunoscătoare.
Culoarea închisă a tequilei de calitate se datorează faptului că înainte de a fi îmbuteliată stă în butoi de stejar cel puțin două luni, iar combinația de grepfrut cu scorțișoară scoate la iveală câteva dintre acele arome provenite din maturare.
O altă metodă este să bei tequila de 3 ani ca pe un whiskey. Experiența va fi una de neuitat dacă pui și câteva cuburi de gheață și cu siguranță vei părea mai stilată decât dacă ai da peste cap shot după shot.
Află cum trebuie să bei de fapt tequila
Dacă petrecerea burlăcițelor este în toi sau cea mai bună prietenă își sărbătorește ziua de naștere într-un bar și ați decis să dați iama un rând de tequila, atunci luați în considerare faptul de a renunța la lămâie și sare în favoarea grepfrutului și a scorțișoarei.