Pentru ca aceste femei remarcabile si povestile lor merita sa fie cunoscute si sa inspire cat mai multe femei, poti propune si tu acum un nume si o poveste pe siteul campaniei, www.avon125.ro.
O astfel de poveste este cea a Danielei Dominte, educatoare la Gradinita PN 2 din Ineu care dezvolta proiecte educationale locale si nationale.
„Cred ca adevaratul inceput al carierei mele a avut loc atunci cand am petrecut 4 ani acasa, dedicandu-ma cresterii celor doi copii, dupa ce am fost disponibilizata in urma restrangerii de activitate la Gradinita PP Ineu. In septembrie 1987 am fost numita director al Gradinitei PN 2 Ineu. De atunci pana in 2006, cand s-a produs restructurarea unitatilor de invatamant, am fost atat educatoare a unei grupe de prescolari, cat si director. Ulterior am preferat sa raman educatoarea grupei pentru ca imi place foarte mult sa lucrez cu copiii, sa ii ajut sa se dezvolte cu ajutorul diferitelor competente pe care le-am dobandit in timp. Asa am putut sa organizez activitati si spectacole care sa le valorifice si sa le potenteze talentul. Sinceritatea, dragalasenia, dragostea neconditionata pe care o ofera si progresele pe care le realizam impreuna ma motiveaza si dau sens activitatii mele.
Mi-am considerat profesia prioritate in viata, alaturi de familie. In timp, am devenit responsabila de cerc pedagogic, metodist al Inspectoratului Scolar al Judetului Arad si am fost recompensata de catre presedintia Romaniei si Inspectoratul Scolar al Judetului Arad cu titluri si diplome care m-au onorat: Medalia Crucea Nationala “Serviciul Credincios” - 2002, Diplome de merit si Diplome Educatorul ideal. Am publicat articole in reviste de specialitate si materiale utile procesului de invatamant pe site-ul www.didactic.ro. Incepand cu acest an solar fac parte din corpul de colaboratori externi ai Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.
Un moment important l-a constituit intrarea in alternativa educationala Freinet, care a atras dupa sine participarea la stagii de formare in tara si in Franta (2001, 2007), sustinerea unor cursuri de formare pentru colege din judet in calitate de formator si stabilirea unor parteneriate educationale cu gradinite si asociatii nonguvernamentale din Franta. In august 2009 am participat la Congresul International al ICEM de la Strasburg, ca membra a Asociatiei romane pentru o Scoala Moderna “C. Freinet” si reprezentant al miscarii pedagogice Freinet din Romania.In momentul de fata, lucrez la (...)”. Intreaga poveste o poti citi aici.
Daca si tu cunosti o femeie care schimba in bine viata ei sau a celor din jur si se regaseste in motivele pentru care merita sa faci o propunere, o poti nominaliza in campania "125 de femei pentru schimbare"dand click aici.