Insasi denumirea de afrodisiac vine de la numele anticei zeite a iubirii si frumusetii, Afrodita. Cu aceeasi generozitate cu care ne daruieste hrana si mijloace tamaduitoare, Natura ne ofera multe plante cu proprietati extraordinare, in masura sa ne sporeasca pasiunea si iubirea, alaturi de sufletul nostru pereche. Mai departe, vom trece in revista cele mai bune uleiuri folosite ca afrodisiace naturale de catre cei care isi doresc seri, zile si nopti de neuitat alaturi de parteneri sau partenere.
Uleiurile acestea au efecte remarcabile, atat prin parfumul lor aparte, cat si prin continutul de substante active. Uleiurile afrodisiace se pot administra diluate in apa (1 lingurita la 100 ml de apa), de 3-4 ori pe zi. Ele se pot folosi si in aromaterapie, pentru a improspata aerul din incapere, cu ajutorul unui vaporizator special.
12 retete afrodisiace pentru zodia lui
Uleiul esential de nucsoara (Myristica fragrans)
Nucsoara este o samanta ceva mai mare, ca o nuca rotunda, produsa de catre un arbust originar din India. Uleiul esential, obtinut din fructele de nucsoara, are un miros agreabil si un gust dulce si picant. Aroma acestuia confera o stare de usurare, limpezeste mintea si are un efect tonic general, stimulent. Nucsoara este un ingredient foarte folosit in medicina orientala, intrand in randul remediilor afrodiziace. Uleiul sau se poate combina usor si eficient cu majoritatea celorlalte esente uleioase. El poate fi folosit cu succes in apa in care facem baie, readucandu-ne, in acest mod, confortul, dupa o zi istovitoare.
Uleiul esential de paciuli (Pogostemon cablin)
Fiind o planta exotica originara din regiunile tropicale, din frunzele careia se extrage un ulei eteric cu parfum puternic, paciuli este foarte apreciat in lumea cosmeticii. Ca o proprietate rara a uleiului de paciuli, mentionam faptul ca el isi poate imbunatati mirosul pe masura ce trece timpul. In indepartata Indie, femeile se parfumau cu esenta de paciuli pe gat si pe sani pentru a trezi, in acest fel, dorinta si pasiunea partenerilor. Datorita intensului sau efect afrodiziac uleiul de paciuli poate provoca insomnie si lipsa poftei de mancare. Folosit in doze mici, uleiul de paciuli este un stimulent al sistemului nervos, pe cand, in doze mai mari, are proprietati sedative.
Imbata-l in stil afrodisiac
Uleiul esential de ienupar (Juniperus communis)
Arbust rasinos, foarte ramificat, cu frunzele totdeauna verzi, in forma de ace, si cu fructele de culoare neagra-albastruie, ienuparul creste in zonele inalte. De asemenea, el mai este cunoscut si sub numele de jneapan. Folosit inca din antichitate pentru purificarea aerului din locuinte, uleiul volatil de ienupar are un efect purificator si dezinfectant. Fiindca stimuleaza circulatia si purifica sangele, acest ulei este folosit atat in masajul terapeutic cat si in cel erotic. In cantitati mai mari, el poseda un efect excitant la nivel genital.
Uleiul esential de caprifoi (Lonicera caprifolium)
Fecioarele singure erau sfatuite sa-si puna sub perna caprifoi inainte de a merge la culcare deoarece se credea ca aceasta planta induce vise premonitorii sau erotice. Dupa cum se vede, caprifoiul era cunoscut si in traditia populara pentru efectul lui afrodiziac. Astazi, uleiul esential extras din caprifoi este unul dintre cele mai puternice afrodiziace pentru femei, avand un parfum inconfundabil.
Moscul
Substanta secretata de o glanda situata in apropierea organelor sexuale ale cerbului moscat, moscul are rolul de a transmite semnale sexuale catre potentialele sale partenere, prin intermediul feromonilor. Moscul este combinat cu diferite alte arome in scopul de a mari excitatia sexuala. Deoarece moscul este foarte scump, parfumurile imita deseori mirosul sau, prin folosirea amestecurilor de uleiuri de ambra si angelica, uleiuri ce nu pot substitui, insa, feromonii, cei care confera efectul afrodisiac al moscului autentic.
Uleiul esential de bergamota (Citrus bergamia)
Bergamota este fructul unui arbore pitic denumit bergamotier (Citrus bergamia). Acesta are frunze ovale si fructe galbene, de forma perei, din pulpa carora se extrage acid citric. Coaja fructelor contine uleiul, care are culoare verde-smarald. Nu trebuiesc facute confuzii intre fructul bergamotei si varietatea de menta (Mentha aquatica) denumita bergamota sau cu soiul de pere numite bergamote. Uleiul de bergamota este apreciat pentru calitatile sale dovedite de excitant puternic atat asupra barbatilor cat si a femeilor. Esenta de bergamota este recomandata ca un pretios ingredient in baile terapeutice dar si in uleiurile pentru masajele erotice.
Uleiul esential de piper negru
Obtinut din boabele de piper negru recoltate inainte de coacere si uscate, apoi, la soare, uleiul de piper negru are culoare galben inchis si un miros care seamana mult cu cel de cuisoare. El are un gust amar moderat si un efect relaxant si reconfortant, calitati care il recomanda ca pe un afrodiziac excelent. In plus, uleiul de piper negru poseda si o actiune benefica asupra aparatului urinar, stimuland diureza. Datorita efectului sau “fierbinte”, el mai exercita o influenta si asupra sistemului digestiv (stimulent) si respirator, recomandat fiind si in raceli, gripa sau sinuzite.
Articol realizat de dr. Flavia Topala de la Clinica Doctor Acasa