Turmeric (sofran indian)
Consumul regulat de tumeric poate ajuta la reducerea lipoproteinelor cu densitate mica (LDL), a colesterolului si a tensiunii arteriale, creste circulatia sanguina si previne coagularea sangelui.
Cardamom
Aceasta este o planta care creste rata metabolismului si are efect termogenic, ajuta organismul sa arda grasimile. Cardamomul este considerat unul dintre cele mai bune ajutoarele digestive, deoarece calmeaza sistemul digestiv si ajuta organismul sa digere mult mai bine la alimentele.
Ardei iute
Se spune ca produsele alimentare care contin ardei iute ajuta la arderea grasimilor. Ardeiul iute contine capsaicina, care ajuta la cresterea metabolismului. Capsaicina continuta de ardeiul iute este o substanta termogenica, iar procesul de ardere a caloriilor incepe la numai 20 de minute dupa ce mananci.
Usturoi
Usturoiul este un alt aliment care ajuta la arderea grasimilor. Usturoiul contine allicin si compusi bio-activi care contin sulf, are efecte anti-bacteriene si ajuta la reducerea colesterolului si a grasimilor nesanatoase.
Greutatea te poate afecta pe mai multe planuri - Afla cum!
Ulei de mustar
In comparatie cu alte uleiuri de gatit, uleiul de mustar are un continut redus de grasimi saturate. Acest ulei are in componenta sa acizi grasi, acid oleic, acid erucic si acid linoleic. De asemenea, contine antioxidanti, vitamine si reduce colesterolul.
Varza
Varza cruda sau gatita inhiba conversia zaharului sau a altor carbohidrati in grasime. Prin urmare, varza ajuta extrem de mult in procesul de slabire.
Miere
Mierea este un remediu pentru obezitate, deoarece mobilizeaza depozitele de grasime suplimentara in organism si permite ca acestea sa fie utilizate ca energie pentru functiile normale. La inceputul curei, este recomandat sa iei 10 grame de miere cu apa calda, dimineata.
Moong dal (fasole indiana)
Mugurii sunt bogati in vitamina A, B, C si E si minerale, precum calciu, fier si potasiu. Se recomanda ca si inlocuitor in multe programe de slabire, deoarece are un continut foarte scazut de grasimi. Este o sursa bogata de proteine si fibre, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange. Continutul ridicat de fibre produce un complex de carbohidrati, care ajuta la digestie si este eficient in stabilizarea zaharului din sange.