Participantii la studiu au fost evaluati in functie de urmatorii parametri: asteptari de la viata, daca cetatenii sunt multumiti de ce le ofera viata si au suficienta hrana cultivata.
Liderul studiului, Planeta Fericirii, este insula-tara Vanuatu, formata din 80 de insule micute cu populatii de aproximativ 200 de mii de oameni. Aceasta tara este numita Paradisul Neatins. Orasele moderne convietuiesc in liniste cu satele mici si primitoare.
Cultura lor nu a fost schimbata de la deschiderea arhipelagului de europeni in 1606. Desigur, aborigenii au masinile lor asa cum avem noi, dar guvernul local decide sa consume ulei de cocos in loc de cocos pentru a nu polua atmosfera. Totusi, cetatenii din Vanuatu nu inteleg de ce sunt ei cei mai fericiti.
Spre exemplu, un editor din societatea lor a transmis un mesaj prin intermediul British Guardian: "Avem un sistem de valori diferit fata de tarile dezvoltate". Dupa Vanuatu, urmatoarele 9 locuri, pana la top 10, sunt ocupate de tarile din America Latina, printre care Columbia, Costa Rica, Honduras, Republica Dominicana, Panama, Cuba, Guatemala, El Salvador, Saint Vincent si Granadines.
Printre cele mai nefericite tari se afla Ucraina si Estonia, ocupand locurile 174, respectiv 173.
Citeste si:
Numerologie feng-shui: Cum iti afecteaza cifra casei relatia de cuplu
9 lectii pe care le inveti cand faci terapie de cuplu
Andreea Marin te motiveaza pentru ziua de marti, 13: "Lasa deoparte..."