Ce poti face in acest sens? Sa ai o dieta echilibrata, din care sa nu lipseasca urmatoarele alimente:
Cerealele integrale
Cercetarile indica faptul ca femeile care consuma in mod regulat cereale integrale (paine integrala, de exemplu) au un risc cu 30-40% mai scazut de a suferi un atac cerebral fata de cele care nu au acest obicei.
Citricele
Antioxidantii din citrice ajuta la reducerea riscului de atac cerebral, dupa cum arata un studiu efectuat pe 70.000 de femei. Expertii de la Univeristatea Harvard spun ca persoanele care consumasera cele mai multe flavonoide intr-o perioada de 14 ani aveau un risc mai mic cu 19 procente de a suferi un atac cerebral fata de cele care nu avusesera acest obicei alimentar. Astfel, daca te gandesti la sanatate si la o viata lipsita de probleme, ar trebui sa incepi sa consumi aceste fructe exotice.
Lactatele degresate
Studiile arata ca persoanele care consuma lactate degresate in mod constant au un risc mai scazut cu 12 procente de a avea probleme cerebrale, posibil si datorita vitaminei D din aceste alimente.
Alimente bogate in magneziu
Nutritionistii spun ca alimentele cu mult magneziu, precum fasolea, nucile, cerealele integrale si legumele cu frunze verzi previn si ele atacul cerebral. De exemplu, o medie de 100 mg de magneziu pe zi previne atacul cerebral cu 9 procente.
Pestele
Persoanele care consuma peste de cateva ori pe saptamana sunt si ele la adapost de aceasta problema de sanatate, mai ales datorita cantitatii mari de omega 3.