Vorbeam saptamana trecuta cu un instructor de pilates, mai exact Cori Gramescu, despre pacatele culinare pe care poti sa le comiti in sport. Insistam foarte mult pe ideea ca, atunci cand faci sport nu este obligatoriu sa tii o dieta stricta, ci doar una de bun simt, avand impresia ca antrenamentele ard toate acele excese alimentare pe care le savuram.
Am avut surpriza sa constat ca nu este chiar asa; nu poti manca dulciuri, prajeli si alte alimente grase, fara sa se vada pe corpul tau, chiar si practicand sport. Interesant si trist totodata pentru majoritatea dintre noi, care traisem cu adevarat senzatia ca „pot sa mananc un cartof prajit, il dau jos maine la sala". Poate ca da, il dai jos, ca numar de calorii, dar ceea ce ramane in urma consumului acestui aliment nu este neaparat greutatea, ci... celulita!
Cori Gramescu, de la Getfit Gym, sustine ca nu trebuie sa facem nici un fel de rabat, nici de la dieta, nici de la sport, pentru ca orice aliment nepermis se vede pe corpul tau, sub forma de celulita. Si atunci ce sa facem, daca facem parte din clasa de femei nu tocmai norocoase, care „au parte" rapid de celulita, dupa orice inghititura, si daca pe deasupra mai suntem si pofticioase, iar dieta si sportul in cazul nostru nu fac casa buna impreuna in nici un fel?
Am comentat pe indelung subiectul, iar Cori ne-a vandut un pont valoros: exista alimente (la care poftim), considerate de lux, din cauza pretului destul de piperat la care se preteaza bucatele, care nu iti amprenteaza corpul cu nici un pic de celulita. Exista si in Bucuresti locatii unde se gasesc, iar Cori ni le-a dezvaluit:
Zen Sushi – luxul japonez „asortat" pe corpul tau
Acesta este unul dintre restaurantele pe care Cori il recomanda cu incredere, asigurandu-ne ca aici se mananca 100% si calitativ, produsele fiind extrem de gustoase si delicioase, iar preturile accesibile si nu prea.
Preferatele instructorului nostru din acest restaurant sunt: sashimi de sepie, sashimi de lup de mare si somon cu sos terriaki. Un meniu sashimi ajunge sa coste pana la 60 de lei, in timp ce o portie de sashimi de lup de mare, de exemplu costa aproximativ 25 lei/portie.
Contact: Calea Serban Voda, nr. 86, Sector 4, Bucuresti
La Mandragola – bijuteria din corpul tau
Acest restaurant se incadreaza in asa numitul lant de restaurante gourmet, dintre cele mai rafinate, cu preparate de cea mai buna calitate, cele mai proaspete produse si cele mai gustoase. Luxul invaluie atmosfera inca de la intrarea in restaurant, iar preturile vorbesc pe masura calitatii mancarurilor.
Cand ajungi sa parcurgi cu privirea meniul, rafinamentul si eleganta preparatelor reies inca din numele atent alese si special create pentru un gust inedit. De exemplu, cum suna un preparat ca „piept de rata in bere cu orez basmati", „biban cu piure de postarnac", „salata Cobb cu branza Roquefort" sau „salata de sezon cu creveti Black Tiger".
Un lucru este cert insa: nu va faceti rezervari, daca nu sunteti dispuse sa cheltuiti pe putin 200 lei, la o singura masa (2 persoane). Acum punem in balanta: bugetul sau celulita? Voi stiti mai bine daca merita sau nu.Contact: strada Mendeleev, nr 29
Prime time Restaurant – imbraca-ti corpul in „mantie" somptuoasa
Tot un restaurant in stil gourmet, cu produse de cea mai buna calitate, in care Cori ne recomanda supa crema de homar sau vita argentiniana marinata, si ne explica si de ce este indicat un astfel de restaurant: „pentru ca in astfel de locuri, poti fi sigura ca ingredientele folosite sunt de cea mai buna calitate, muschiul de viata este din cea mai proaspata carne, deci este cel mai bun preparat pe care l-ai putea savura, si totodata sanatos, dar si foarte scump." Nici in aceasta locatie nu ar fi recomandat sa veniti cu mai putin de 200-250 de lei, pentru ca ar fi inutil (2 persoane).
Contact: in hotel Radisson, Calea Victoriei nr. 63-81, Sector 1, Bucuresti
Restaurant Capriciosa – fii capricioasa si alege ce-i mai bun
Pentru ca pizza este una dintre slabiciunile noastre culinare, la care poftim adesea, ne-am gandit sa va oferim o solutie sigura si sanatoasa de care sa profitati, atunci cand in mintea voastra se aprind fluturasii pofticiosi de o gustare de acest fel. Cori ne indeamna sa mancam la acest restaurant, pentru ca se incadreaza in putinele tipuri de pizzerii care folosesc inca retete traditionale, clasice cu ingrediente naturale, care spre deosebire de alte tipuri de pizza (in care regasim multiplii aditivi alimentari), sunt mai sanatoase si mai putin daunatoare in privinta celulitei, care este alimentata cel mai mult de chimicalele din produsele din comert.
Puteti manca pizza clasica: cu busuioc, sos rosii, parmezan sau preferatul lui Cori este Osso Bucco, un preparat culinar de lux din carne de vitel cu garnitura de paste sau orez. Sa nu va asteptati la aceleasi preturi ca in pizzeriile de cartier, pentru ca ati putea avea o surpriza. Preturile sunt piperate, dar si calitatea si avantajele pe masura.
Contact: Bd. Ion Ionescu de la Brad, nr. 2, Bucuresti
Sunt foarte putine restaurante tip gourmet la noi. Pacat, pentru ca, desi sunt destul de costisitoare, sunt sigura ca multe dintre noi ar face un astfel de sacrificiu pentru o silueta de vis si un corp fara strop de celulita. In concluzie, desprindem o idee importanta de care trebuie sa tinem seama in alimentatia noastra, fie ca mancam la astfel de restaurante, fie ca luam masa acasa: natural inseamna fara celulita! Tineti cont de acest lucru in alimentatia voastra si nu faceti exces de nimic: veti fi fericite!
Tu ai manca la astfel de restaurante? Merita efortul financiar? Cum iti protejezi corpul de celulita? Spune-ne mai multe pe forum.