In diverse culturi din lumea intreaga, mancarea joaca un rol important in ziua de Anul Nou, cand fraza "esti ceea ce mananci" devine un truism desavarsit, cand oamenii mananca bucate traditionale menite sa le aduca noroc, bogatie, abundenta si prosperitate.
20 de promisiuni de Anul Nou pe care femeile adora sa le incalce
Iata care sunt cele mai "norocoase" alimente pe care trebuie sa le mananci de Revelion:
1. Carne de porc si varza acra. Nu doar ca aceasta carne si varza acra au un gust bun cand sunt combinate, dar ele iti aduc si noroc daca sunt mancate impreuna in noaptea de Revelion, potrivit Pennsylvania Dutch. Motivul este ca porcii sunt creaturi orientate spre gandire, spre inaintare - toate cele patru copite arata spre inainte, iar porcii zgarma spre inainte. Iar firele lungi de varza acra simbolizeaza o viata lunga.
Carnea de porc, "vedeta" Sarbatorilor - Nutritionistii o recomanda
2. Struguri. O traditie spaniola unica, ideea de a manca 12 struguri la miezul noptii in seara de Revelion dateaza din 1909, cand producatorii spanioli de vin au avut un surplus de struguri si aveau nevoie de un mod creativ de a-si vinde marfa imbelsugata. Fiecare strugure corespunde unei anumite luni a anului, asa ca, spre exemplu, daca al patrulea strugure pe care il mananci este actru, inseamna ca aprilie s-ar putea sa nu fie o luna grozava pentru tine.
3. Fasole si linte. Multe culturi din tarile de pretutindeni mananca linte si fasole in noaptea de Anul Nou deoarece boabele mici de linte arata ca niste monede si, prin urmare, reprezinta norocul. Italienii, de obicei, combina lintea cu carnatii sau carnea de porc. Daca esti vegetariana, poti urma traditia brazilienilor, care mananca supa de linte sau linte cu orez.
4. Rodiile. Daca una dintre promisiunile tale pentru noul an este sa urmezi dieta mediteraneeana, extrem de sanatoasa, atunci mananca rodii in ziua de Anul Nou. Culturile din zona Marii Mediteraneene asociaza aceste fructe cu abundenta si fertilitatea. Mananca seminte de rodie direct din fruct sau fii creativa si serveste-le la micul dejun.
5. Hering. Germanii si polonezii mananca hering in ziua de Anul Nou deoarece reprezinta norocul, iar inainte de a stramba din nas la aceasta idee, ia in considerare acest lucru: heringul are unele dintre cele mai ridicate niveluri de vitamina D naturala, comparativ cu orice alt aliment pe care il poti manca. De asemenea, heringul este bogat in acizi grasi Omega-3. Sursa.
Citeste si: Sfaturi utile care te ajuta sa pregatesti prajiturile de Revelion