Se iau anumite gene - piese de ADN care diferentiaza vietuitoarele - si se introduc intr-un alt organism. Plantele rezultate sunt cunoscute ca "organisme modificate genetic" sau OMG-uri.
Scopul initial, hai sa-i spunem teoretic, a fost unul laudabil. Asta pentru ca oamenii de stiinta isi propusesera sa creeze plante mai bune, mai eficiente.
De exemplu, si-a dorit ca o cultura de porumb sa fie mai hranitoare, mai rezistenta la anumite tipuri de ierbicide, la insecte ori la boli.
Pana aici toate bune si frumoase! Entuziasmul se opreste insa la intrebarea "dar porumbul sau soia modificate genetic sunt periculoase pentru copilul meu?"
Raspunsul "nu" nu este inca unul oficial, dar probabil va deveni in curand. Orice ni s-ar spune insa, cand vine vorba de alimente, cei mai multi dintre noi credem ca "ce este mai natural, este mai bun' - poate mai ales in cazul mancarurilor cu care marea majoritatea a oamenilor isi hranesc copiii. Si asa si trebuie sa fie!