Lactatele și antibioticele
Unele antibiotice intră în „conflict” cu calciul, fierul și celelalte minerale care se găsesc în lactate. Acest lucru împiedică absorbția antibioticelor în organism, asta însemnând că ele devin mai puțin eficiente. Așa se face că atunci când medicul ne prescrie un antibiotic pentru tratamentul acneei sau a unei infecții, ar trebui și să -ș întrebăm dacă pastilele respective fac parte din clasa tetraciclinei. Dacă răspunsul este pozitiv, trebuie să evităm laptele, iaurtul și brânză cu două ore înainte de a lua pastilele. De asemenea, ar fi bine să îl întrebăm pe farmacist și care este cel mai potrivit timp pentru a lua mutivitaminele cu minerale, în caz că le luăm deja în acea perioadă. Acestea pot avea un efect similar asupra antibioticelor precum lactatele, scrie Realitatea.net.
Cărnuri afumate și antidepresive
Totodată, în caz că nu știai asta, află că dacă pilulele antidepresive pe care le-ai primit la recomandarea medicului fac parte din clasa monoaminelor nu ai voie să mănânci cărnuri afumate. De ce? Pentru că atunci când sunt combinate cu alimente bogate în amoniacidul tiramina provoacă o creștere rapidă a tensiunii arteriale. De asemenea, pe lista produselor interzise atunci când iei antidepresive sunt incluse somonul afumat, vinul roșu, hot dog-ul, brânză veche, sosul de soia și berea.
Atunci când existe semne de anxietate sau depresie este recomandată evitarea consumului de cafea sau ceaiuri, ori alte băuturi cu cofeină. Chiar dacă dau energie, acestea pot influența negativ dispoziția, scrie Impact.ro.
De asemenea, îndulcitorii sunt de evitat. Aceștia ar putea fi chiar declanșatori ai depresiei. Aspartamul, de exemplu, ar avea legătură cu apariţia depresiei, potrivit nutriţionistului-chef Connor Middelmann-Witney. Experții susțin că zahărul nu duce neapărat la apariție depresiei, dar o poate agrava. Alte alimente aflate pe lista neagră sunt semințele de dovleac prăjite și sărate. Ele interferează cu absorbţia tiroidiană de iod.