Tendinţele în materie de rochii de mireasă se schimbă de la sezon la sezon, însă ceea ce este cu adevărat important e ca rochia de mireasă să îţi avantajeze trupul. Sunt sigură că şi tu ai mici complexe atunci cănd vine vorba despre unele părţi ale corpului, însă Alina Filip, designerul atelierului românesc Athena Philip, care creează atât rochii mireasă, cât şi rochii de seară, te învaţă cum să maschezi micile imperfecţiuni.
Umeri masivi
Toate miresele vor să arate impecabil în ziua cea mare, însă puţine ştiu ce le avantajează şi ce nu. Ei bine, ce rochie ar trebui să aleagă o mireasă cu umeri masivi?
Alina Filip: Pentru umerii largi există mai multe variante de echilibrare a siluetei. Fie alegem o rochie stil sirenă, care este mai largă în partea de jos şi se echilibrează astfel proporţiile, fie alegem un decolteu în V. Decolteul în V alungeşte şi subţiază zona pieptului, distrăgând atenţia de la lăţimea umerilor. De asemenea, putem accesoriza rochia mai mult în partea de jos, utilizând diverse aplicaţii sau dantelă. O altă variantă este de a pune talia în evidenţă prin nişte inserţii pe verticală.
Posterior proeminent
Ce tip de rochie avantajează femeile cu un posterior proeminent?
Alina Filip: Deşi în ultima perioadă se pare că din ce în ce mai multe femei işi doresc un fund mai bine conturat, există şi viitoare mirese care consideră că acesta este o imperfecţiune ce trebuie mascată. În acest sens, ele pot alege atât rochiile A-line, cât şi pe cele stil prinţesă. Pentru a atrage atenţia în zona de sus a corpului, putem evidenţia bustul cu diverse detalii ori putem purta o capă din acelaşi material cu rochia.
Siluetă skinny
Ce croială recomanzi mireselor foarte slabe, care nu sunt deloc mândre de formele lor?
Alina Filip: Indiferent de siluetă, fiecare mireasă trebuie să se simtă deosebită şi frumoasă în ziua nunţii. Acesta este şi motivul pentru care caută rochii ce pot fi modificate şi ajustate pentru a li se potrivi perfect şi pentru a le pune în valoare atuurile. Mireselor cu o siluetă de model li se potrivesc rochiile tip prinţesă sau A-line, mascând spre exemplu picioarele foarte slabe. De asemenea, îşi pot pune foarte uşor în evidenţă talia subţire.
Decolteul fals si mărimea bustului
Decolteul fals este la mare cautare în acest sezon, este însă potrivit pentru orice bust?
Alina Filip: Decolteul fals sau decolteul-iluzie atrage foarte mult atenţia asupra bustului, accentuând partea superioară a corpului. În funcţie de modul în care este realizat, se poate potrivi tuturor tipurilor de bust – poate masca un bust ce pare foarte mare într-o rochie tip corset spre exemplu, poate adăuga volum unui bust mic dacă se adaugă diverse aplicaţii. În plus, distrage atenţia de la eventualele probleme din zona inferioară a corpului.
Pigmetul pielii şi nuanţa rochiei
Ar trebui sa alegem nuanţa rochiei în funcţie de pigmentul pielii? Dacă da, cum facem alegerea potrivită?
Alina Filip: De obicei, toate hainele trebuie alese în funcţie de pigmentul pielii, iar pentru aceasta trebuie să consultam un specialist în stilism, care să ne facă un test. Am recomandat întotdeauna clientelor mele să apeleze la serviciile unui stilist pentru garderoba de zi cu zi, deoarece multe dintre acestea nu erau conştiente de importanţa nuanţei pielii lor. În ceea ce priveşte rochiile de mireasă, în ultima perioadă aproape toate brandurile optează pentru nuanţa ivoire, care avantajează cam toate genurile.
Materialul rochiei
Ce material al rochiei recomanzi mireselor care îşi fac nunta în aer liber? Dar celor care aleg o locaţie elegantă?
Alina Filip: Pentru nunţile în aer liber, recomand, în primul rând, rochiile foarte comode, vaporoase, fluide sau chiar scurte. Pentru locaţiile elegante aş prefera stilul empire, nişte materiale foarte fine şi dantele preţioase.