„Indiferent de stilul ales, cel mai important aspect este integrarea în decor a personalităţii proprietarilor. Detaliile fac diferenţa, iar dacă punem suflet atunci când decorăm bucătăria vom obţine un spaţiu intim, cald, în care ne vom bucura să petrecem timp”, a menţionat Marius Şerbănescu, Director de Achiziţii al Chic Ville.
Stilul rustic
Astfel, pentru amenajarea bucătăriei, unul dintre stilurile recomandate de experţi este stilul rustic, caracterizat prin culori temperate, naturale. De asemenea, prin combinarea corectă a decoraţiunilor, se poate face o trecere subtilă la un stil rustic-industrial, adăugând accente din lemn vechi, fier forjat, obiecte antichizate şi din email, combinate cu nuanţe mai tari care să se regăsească în textile sau obiecte de design.
Pentru un aspect neconvenţional, bucătăria rustică poate fi accesorizată cu elemente metalice din inox sau tablă zincată, ori cu şuruburi industriale prinse în perete care să înlocuiască vechiul cuier.
Stilul clasic
Un alt stil recomandat de către designerii de interior pentru amenajarea bucătăriilor este cel clasic, reprezentat cu succes prin mobilier din lemn masiv, pardoseli placate cu marmură sau alte materiale nobile şi blaturi din piatră naturală.
Decoraţiunile specifice acestui stil vor radia prin eleganţă şi rafinament, culorile folosite vor fi unele temperate, în nuanţe de gri, crem sau maro. Acest tip de bucătărie este recomandat pentru casele cu spaţii generoase, cu posibilitatea încadrării unei insule pentru gătit în centrul bucătăriei.
Stilul vintage
Nu în ultimul rând, cei ce îşi doresc o vară permanentă în bucătăriile lor, pot opta pentru stilul vintage, caracterizat prin mobilier în culori deschise, uşor antichizat. Completarea corectă a acestui ambient se va face, în primul rând, prin textile în culori deschise, brodate cu motive florale sau cu mici accente dantelate. De asemenea, pentru un aer romantic şi relaxant, pe masa din bucătărie se pot aşeza buchete de flori proaspete.