Andive cu branza
1 andiva
100 g branza
100 g jambon
25 g alune de padure
2 linguri patrunjel verde tocat fin
4 linguri ulei
2 linguri otet
1 lingura mustar
1 lingura miere de albine
sare, piper
Se spala frunzele de andiva, se scurg bine de apa si se rup bucati. Se taie branza si jambonul cubulete, se adauga alunele sfaramate si se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Separat, se amesteca, intr-un borcan cu capac, uleiul, otetul, mierea de albine, sare si piper, dups gust. Se agita bine borcanul pana se obtine o solutie spumoasa, care se toarna peste ingredientele din castron. Se amesteca usor ca sa nu se sfarame ingredientele, se presara deasupra patrunjel verde tocat fin si se tine la rece pana se serveste.
E bine sa stii
Andivele pot fi inlocuite cu salata verde. Se mai pot adauga la ingrediente cateva fire de ceapa verde sau o ceapa rosie de apa si cateva rosii taiate felii subtiri. Alunele pot fi folosite facultativ.