Andive cu sos de ghimbir
2 salate verzi
1 andiva
2 fire de ceapa verde
Pentru sos
4 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
3 linguri zeama de portocale
1/2 lingurita ghimbir ras
1 lingura miere de albine
sare
Se aleg doua salate proaspete. Se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece, se scurg intr-o strecuratoare, apoi se rup cu mana in bucati mari si se pun intr-o salatiera. Se desfac frunzele andivei, se spala sub jet de apa rece, se scurg si se adauga in salatiera impreuna cu ceapa curatata, spalata, taiata rondele. Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame frunzele de salata si andive. Separat, se amesteca mierea de albine cu ghimbirul si uleiul de masline. Se bat in mixer ingredientele de mai sus pana se obtine un sos omogen si consisten, care se toarna peste salata, exact in momentul servirii. Se serveste cu felii de paine prajita.
E bine sa stii
Pentru aspectul salatei, este preferabil sa se aleaga si o laptuca cu frunzele crete, iar andiva sa fie colorata in rosu.