Sunt o persoana spontana si gasesc in fiecare zi o alta zi. Rutina nu-si are locul in viata mea iar programul instabil ma obliga sa ma adaptez, sa ma opresc asupra momentelor importante din viata, cum ar fi momentele cu familia, cu prietenii, cu natura, dar si asupra acelor momente care tin de alimentatie si de odihna. Pasiunea care ma insoteste pretutindeni nu-mi impune limite si lasa mereu loc noului in programul meu, mai ales ca banalitatea si cotidianul nu ma caracterizeaza. Ma numar printre fericitii care se scalda in arta, in pasiuni, in stari si in “ceea ce-mi place”. De aceea, atunci cand fac muzica, atunci cand scriu sau cand pictez ma simt la locul meu.
Ma relaxez alaturi de prieteni, beau ceaiuri aromate, fie iarna, fie vara si petrec ore intregi discutand cu cei care ma indragesc si imi asculta muzica.
Incerc sa elimin orice factor de stres din viata mea. Incerc sa devin un om disciplinat si echilibrat chiar si-atunci cand viata ma goneste. Vreau sa urmez un program la o sala de fitness, sa inot mai mult decat o fac de obicei, sa gasesc un nutritionist bun care sa-mi indrume pasii catre o greutate multumitoare.
Luni
Ziua de luni nu mi-a placut niciodata, fiindca mi se pare atat de departe de weekend. Pasul unu: ma trezesc si visez la o portocala dulce acrisoara. Pasul doi : ma indrept spre ea cu viteza. Dupa o pauza de o ora, pot consuma un ou fiert si o cafea neindulcita, pentru ca astazi am pofta de o cafea. In ceea ce priveste cafeaua, ea poate exista in meniu sau poate lipsi cu desavarsire. Incerc sa evit zaharul pe cat se poate. Apoi dau telefoane pentru a afla care sunt miscarile zilei sau planurile pentru saptamana respectiva. Plimbarea prin parc imi face pofta de un pranz consistent, peste la gratar, o portie zdravana de hrean si salata de sfecla. Incep research-ul pe internet, adun idei, ma implic, aflu noutatile si trendurile. Spre seara, merg la Scoala de Rock unde predau canto; sunt implinita in aceste momente, cand imaginatia si cunostintele imi sunt solicitate. Incerc sa termin ziua cu alune sau cateva seminte. Trebuie sa marturisesc ca intre mese prind si cateva gustari, fie ca este vorba de fructe, alune, o felie de paine de orez si ceai; de ce sa nu recunosc ca painea de orez poate fi cu glazura de ciocolata? Stiu ca este un pacat...
Marti
Oscilez intre fructe si cafea. Dar am baut ieri, asa ca astazi nu mai vreau! Nu uit sa consum cereale integrale, dar fara lapte si ma indrept sa pun la punct ultimile detalii pentru intalnirea cu membrii trupei si alti colaboratori, alaturi de care Sweet Lemon isi croieste drumul in muzica. Pranzul imi aduce un piept de pui cu garnitura, pot fi legume la gratar (dovlecei, cartofi, vinete); am renuntat demult sa consum carne de porc, ca sa nu mai spun ca de cea de vita sau de oaie nu am vrut sa aud niciodata. Gustarile pot varia si ele in functie de locatia in care ne aflam, insa bauturile carbogazoase sunt evitate pe cat posibil, desi am o pasiune pentru apa minerala.
Miercuri
De obicei, ma gaseste in studio. Imi antrenez vocea astfel incat sa-i mentin elasticitatea. Stau cu baietii si gandim piese, facem versuri, lucram. Dimineata beau suc natural de fructe sau de legume (niciodata nu le combim, doar daca fac o pauza intre ele). Fructele si legumele trecute prin storcator, sunt energizante, pline de vitamine si cel mai important lucru este ca nu contin conservanti. Cand sunt concentrata, ajung sa pierd ora pranzului si-atunci adopt calea de mijloc, ton maruntit in suc propriu si salata de porumb cu masline si cateva gustari. De obicei uit de mine cand sunt prea concentrata la ceea ce fac pentru ca ma implic total.
Joi
Tot la studio! Pentru ca trebuie sa scap de kilogramele in plus, incerc sa renunt la alimentele care nu se inteleg cu metabolismul meu lent (vorbim despre cascaval, branza sarata, lapte, paine, mancare extra-gatita). Dintre fructe, astazi aleg o para mare si zemoasa. Apoi, dupa jumatate de ora consum branza de vaci, cu putina ceapa si boia, cat sa ii dea culoare si patrunjel tocat. Este un deliciu! Inregistram si ne distram, totodata, suntem liberi in studio si acest lucru se simte si in muzica noastra, in compozitii si in stilul abordat, un stil fresh si cool. E clar ca azi am nevoie de o supa de legume, putin acrisoara. Seara se termina cu un cana generoasa de ceai de scortisoara, piper si cuisoare, care in perioada aceasta prinde foarte bine, fiindca este antigripal.
Vineri
Nu uit de fructul zilei si mi-e gandul la o grefa. Ma gandesc sa am un mic-dejun consistent, fiindca ma asteapta concerte in capitala sau chiar drumuri prin tara. Pestele la cuptor si salata de castraveti imi dau putere la pranz. Pornesc la drum si cant! Seara ma prinde cantand sau prinsa in agitatie, cu bagaje prin hoteluri; asadar ori iau cina in camera de hotel, fiindca in timp ce se gateste mancarea apuc sa ma aranjez, ori ma multumesc cu fructe sau nuci.
Weekend
Programul nu este deloc stabil in weekend. Mananc cereale, nuci, fructe si supe creme, preferatele mele si nu uit sa consum lichide (apa, ceai, limonada). Ma relaxez cu o lectura usoara pe drum, ascult muzica si ma rezum la gustari. Restul este agitatie, ajung la destinatie, nici nu apuc sa ma instalez in camera ca incep probele de sunet, mananc cand apuc si pe unde apuc. Dupa, odihna imi este mai necesara decat toate.
Lucrurile se schimba intotdeauna cand ajung la mama, acasa, unde bunatatile ma asteapta gustoase si bio. Hrana este vie, adusa de cele mai multe ori din gradina bunicilor si am parte de foarte putina mancare gatita. In final, vreau sa va spun un secret : cateodata gustarea dintre mese este si o prajitura careia nu-i pot rezista.