Doua studii realizate de un expert in comportament organizational si managementul resurselor umane arata ca organizatiile incep sa primeasca inapoi angajati care au parasit compania pentru a evita incertitudinea si riscurile unui nou proces de recrutare.
CEO-ul Google avertizeaza: "Majoritatea joburilor, in viitor, vor fi..."
Asa-zisii “angajati bumerang” inteleg deja componentele cheie ale structirii organizatiei si culturii organizationale, ceea ce ii face mai putin riscanti decat noi angajati, spune T. Brad Harris, profesor la University of Illinois.
“Pe langa faptul ca inteleg cultura organizationala, angajatii care se intorc pot fi si mai concentrati asupra companiei, fiindca, in esenta, au vazut pe pielea lor ca iarba nu e tot timpul mai verde de partea cealalta a gardului”, spune Harris.
Intr-o lucrare publicata in editia de vara a “Personnel Psychology”, Harris si ceilalti autori ai studiului, Stacie Furst-Holloway de la University of Cincinnati, Benson Rosen de la University of North Carolina si Abbie J. Shipp de la Texas Christian University, au descoperit ca experientele angajatilor bumerang sunt diferite din mai multe motive.
“Dupa ce am intervievat sute de angajati, am reusit sa descoperim ca angajatii bumerang erau mai tentati sa plece de la un loc de munca nu pentru ca erau nemultumiti in legatura cu acel job, ci mai degraba din cauza unui soc personal, cum ar fi sarcina, relocarea sau o oferta neasteptata de munca. In mod neasteptat, am descoperit ca angajatii bumerang, comparativ cu ceilalti, aveau contracte pe termen scurt ”, a subliniat specialistul.
Ideali pentru o noua colaborare sunt angajatii care au parasit compania pe cale amiabila si cei care nu au lucrat prea mult in alta parte.
Citeste si:
8 intrebari prin care cresti in ochii sefului: CAND si DE CE sa le folosesti
Capcanele functiilor inalte: 9 pacate capitale pe care sa le eviti