Incearca pe cat posibil sa lamuresti aceste chestiuni in cadrul interviului, punand la dispozitia angajatorului cat mai multe informatii in acest sens.
Cum aplici legea atractiei in cautarea unui job
De ce esti aici?
Incearca sa lamuresti angajatorul de ce ai ales acea companie si nu o alta. Fa-ti temele si expune-ti ideile cu privire la potentialul angajator, fara sa astepti sa te intrebe ce stii despre locul unde vrei sa te angajezi. Astfel capeti cu siguranta o bila alba.
Ce poti sa faci pentru noi?
Nu ii intereseaza atat de mult ce ai facut pana acum, asa ca nu te apuca sa insiri experiente trecute. Mai degraba incearca sa legi trecutul cu viitoarele responsabilitati pe care le-ai avea daca ai ocupa postul respectiv. Intreaba care sunt abilitatile esentiale in opinia angajatorului si construieste-ti de acolo un discurs coerent, in care sa incluzi experiente relevante.
Te incadrezi in cultura organizationala?
Incearca sa demonstrezi ca esti o companie placuta, ca esti genul de personalitate care ii inspira pe cei din jur sa fie pozitivi, ca preiei initiativa la nevoie si ca ai valori similare cu acelea ale companiei. Vor fi cu ochii pe tine de cand ai intrat in cladire, asa ca raspunde intrebarilor angajatorului adoptand un ton al vocii placut si un comportament nonverbal impecabil, incepand cu tinuta, contactul vizual si increderea in sine emanata.
Ce te deosebeste de ceilalti candidati?
Nu astepta sa ti se adreseze o astfel de intrebare si nu include aici abilitatile tale neaparat. Incearca sa introduci in discurs punctele tale forte, cum ar fi creativitatea, tenacitatea si gandirea strategica. Daca esti un mic magician al tehnologiei sau te pricepi de minune sa duci pe cineva cu zaharelul din vorbe, acum este momentul sa iti pui personalitatea in valoare.
Ne permitem sa te angajam?
Chiar daca la prima vedere nu pare, in momentul in care descopera un potential angajat valoros, angajatorul isi pune in mod evident problema remuneratiei. Daca s-a indragostit deja de tine, va dori sa te aiba cu siguranta in echipa, moment in care tu iesi, teoretic, in avantaj in timpul negocierilor. Da de inteles ca nu ai pretentii prea mari, astfel incat sa nu il faci pe angajator sa te refuze din cauza ca nu isi poate permite sa te plateasca, insa lasa-l pe el sa inceapa negocierile si sa iti faca o propunere.
Ajuta-l pe angajator introducand toate aceste informatii in discursul tau si nu astepta sa trebuiasca sa iti scoata cuvintele cu clestele. Faptul ca ii faci misiunea mai usoara nu poate decat sa reprezinte un punct in plus pentru tine!
Citeste si:
Asa obtii orice job - 6 trucuri eficiente de la Google
Zodiile la interviul de angajare - Greseala care iti scade sansele de succes