cuptor

Produsul alimentar surpriză care te ajută să scapi de...

Citeste mai mult»
Horia Brenciu

Cât cer vedetele pentru a oferi un eveniment privat...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Moartea cântărețului Liam Payne în Argentina. Acuzațiile...

Citeste mai mult»
mic dejun

De ce nu ar trebui să mâncați același mic dejun în...

Citeste mai mult»
Andrei

Dezvăluiri cutremurătoare despre moartea lui Andrei...

Citeste mai mult»
Gomez si Benny Blanco

Benny Blanco afirmă că este foarte speriat că Selena...

Citeste mai mult»
adela

Adela Popescu, confesiuni emoționante despre copilăria...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Locuinţa lui Nicole Kidman şi Keith Urban din Los Angeles...

Citeste mai mult»
A$AP Rocky

Rapperul A$AP Rocky, găsit nevinovat într-un caz de...

Citeste mai mult»
caragea

Corina Caragea și-a câștigat primii bani la 15 ani. Ce...

Citeste mai mult»
 Kim Sae-ron

Actriţa sud-coreeană Kim Sae-ron a fost găsită moartă în...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a schimbat versurile melodiei „Don't Bother”...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mâncarea pe care Mihaela Bilic o recomandă de cel puțin...

Citeste mai mult»
Brian Molko

Solistul trupei Placebo, inculpat în Italia. A numit-o pe...

Citeste mai mult»
Jay-Z

Plângerea prin care rapperul Jay-Z era acuzat de violarea...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a anulat concertul de la Lima. Superstarul...

Citeste mai mult»
Kate si William Ziua Îndrăgostiților

Prințul William și Kate au marcat Ziua Sfântului Valentin...

Citeste mai mult»
Lars von Trier

Regizorul Lars von Trier a fost internat într-un centru...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Noi acuzații de abuzuri sexuale aduse împotriva lui Kevin...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va susține un mega-concert gratuit la Rio de...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna, dezvăluiri despre aventura cu Michael Jackson....

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a început primul turneu mondial după şapte ani...

Citeste mai mult»
copil

Casa regală a Suediei a anunțat prenumele prințesei...

Citeste mai mult»
Harry

„Are suficiente probleme cu soția. Este groaznică”. Trump...

Citeste mai mult»
Andreea Marin

Andreea Marin a dezvăluit cum a slăbit 20 de kilograme:...

Citeste mai mult»
William si Kate

Prinţul William şi Kate nu vor participa la ceremonia...

Citeste mai mult»
inele

Cele mai dorite inele de logodnă în 2025

Citeste mai mult»
Kendrick

Kendrick Lamar a adus muzica hip-hop în centrul Super...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Donald Trump a ironizat-o pe cântăreaţa Taylor Swift,...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a cântat în stradă în India iar Poliţia i-a...

Citeste mai mult»
mark

Pentru actorul care l-a interpretat în 'The Social...

Citeste mai mult»
Karla Sofia Gascon

În urma controverselor, Karla Sofia Gascon anunță că 'va...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West anunţă că a fost diagnosticat cu autism

Citeste mai mult»
Sabato

Casa de modă Gucci se desparte de directorul său de...

Citeste mai mult»
Anna Wintour

Anna Wintour, redactor-șef al revistei Vogue, decorată cu...

Citeste mai mult»
BS

Black Sabbath anunţă un concert uriaş în oraşul natal...

Citeste mai mult»
sandra bullock

Sandra Bullock îşi avertizează fanii cu privire la...

Citeste mai mult»
bianca

Bianca Censori ar putea face închisoare din cauza...

Citeste mai mult»
Baldoni și Lively

Prima audiere în procesul dintre Justin Baldoni și Blake...

Citeste mai mult»
Travis si Taylor

Travis Kelce spune că trebuie să se inspire din energia...

Citeste mai mult»

Antrenarea creierului - Modalitati de a obtine sanatatea fizica, mentala si spirituala

De în Sanatate 14 iul 2014
Cascati. Radeti daca vreti (desi ati face mai bine creierului daca ati zambi), dar cascatul este unul dintre cele mai strasnic pastrate secrete in neurostiinta. Chiar si la universitati unde se fac cercetari asupra meditatiei, relaxarii si reducerii stresului, s-a trecut cu vederea aceasta puternica unealta de intensificare neuronala. Cascatul a fost folosit de multe decenii in terapia vocii, ca un mijloc eficient de reducere a hipertensiunii din gat si a anxietatii.

Cateva studii recente bazate pe scanarea creierului au aratat cum cascatul induce o activitate neuronala unica in zonele creierului care sunt direct legate de generarea constiintei sociale si crearea sentimentelor de empatie. Una dintre aceste zone este precuneusul, o mica structura ascunsa in cutele lobului parietal. Conform cercetatorilor de la Institutul de Neurologie din Londra, precuneusul pare sa joace un rol central in constiinta, autoreflectie si refacerea memoriei. Precuneusul este stimulat de respiratia yoga, fapt care ajuta la explicarea motivului pentru care diferite forme de meditatie contribuie la un sentiment sporit de constiinta de sine. Este de asemenea una dintre zonele cele mai atinse de afectiunile batranetii si problemele de deficit de atentie, deci este posibil ca daca vom casca deliberat sa intarim aceasta parte importanta a creierului.

Dovada stiintifica ca suntem ceea ce gandim: Neuropeptidele

Din aceste motive cred ca simplul cascat trebuie integrat in exercitii si programe de reducere a stresului, antrenamente de intensificare a memoriei, psihoterapie si practici spirituale contemplative. Deoarece precuneusul a fost asociat recent cu sistemul neuron-oglinda din creier (care ne permite sa rezonam la sentimentele si comportamentele altora), cascatul ar putea chiar sa ajute la intensificarea constiintei sociale, compasiunii si comunicarii eficiente cu altii.

Desi cascatul este atat de eficient si de important pentru functionarea creierului, daca v-as cere sa cascati de zece ori ca sa experimentati aceasta tehnica fabuloasa, probabil ca n-o veti face. Faceti-o totusi pentru ca veti simti efectele relaxante imediate. Exista o prejudecata de neinteles in societatea noastra, care sugereaza ca este nepoliticos sa casti si cei mai multi dintre noi am fost invatati aceasta cand eram mici. Puneti mina la gura cind cascati si ati rezolvat problema.

Cascatul se intensifica atunci cand sunteti obosit si ar putea fi modalitatea blanda prin care creierul va spune ca ar fi necesar un mic somn de regenerare. Pe de alta parte si expunerea la lumina va poate face sa cascati, sugerand ca aceasta este o parte a procesului de trezire.

Cascatul nu numai ca va relaxeaza - va aduce cu rapiditate intr-o stare de constiinta cognitiva. Studentii casca la curs, nu pentru ca profesorul este plictisitor (desi si acest lucru va poate face sa cascati, incercand sa ramaneti concentrat la discursul monoton), ci pentru ca scapa creierul de somnolenta, ajutandu-va sa stati concentrat asupra unor concepte si idei importante. El regleaza constiinta si sentimentul de sine si ne ajuta sa devenim mai introspectivi si mai constienti de sine. Desigur, daca se intampla sa va treziti in fata unui profesor monoton, plictisitor, cascatul va va ajuta sa va mentineti treaz.

Cascatul va va relaxa si va va aduce intr-o stare de veghe alerta mai repede decat orice alta tehnica de meditatie cunoscuta si, deoarece este neurologic contagios, este foarte usor de invatat in grup. Ajuta oamenii sa isi sincronizeze comportamentul cu altii.

SEVA (Sistemul Educational pentru o Viata Armonioasa) organizeaza o noua serie de cursuri de yoga incepand cu luna septembrie. Pentru mai multe informatii, trimite un mesaj la [email protected].

Citeste mai multe in pagina a doua!

Cascatul, ca mecanism de alertare, apare in primele douazeci de saptamani de la nastere. El ajuta la reglarea ritmurilor circadiene ale nou-nascutilor si, deci, cascatul ar trebui sa ajute petrecaretul de pana in zori sa isi reseteze ceasul intern al creierului. Cascatul ar putea de asemenea sa usureze disconfortul provocat de altitudinile mari.

Deci ce anume se afla inapoia mecanismului care face din cascat o unealta atat de esentiala? Pe langa activarea precuneusului, regleaza temperatura si metabolismul creierului.

Numeroase neurochimicale sunt implicate in experienta cascatului, inclusiv dopamina, care activeaza producerea de oxitocina in hipotalamus si hipocamp, zone esentiale pentru activarea memoriei, controlul voluntar si reglarea temperaturii. Acesti neurotransmitatori regleaza placerea, senzualitatea si relatiile dintre indivizi, deci daca vreti sa va sporiti intimitatea si sa stati impreuna cu partenerul dumneavoastra, atunci cascati impreuna. Alte neurochimicale si molecule implicate in cascat sunt acetilcolina, oxidul nitric, glutamatul, GABA, serotonina, ACTH, MSH, hormonii sexuali si peptidele. De fapt, este greu sa gasim o alta activitate care sa influenteze atat de multe functii ale creierului.

Sfatul meu este simplu. Cascati cat de mult puteti intr-o zi: cand va confruntati cu o problema dificila la lucru, cand va pregatiti sa mergeti la culcare si ori de cate ori simtiti manie, anxietate sau stres. Cascati inainte sa aveti o discutie importanta, cascati inainte sa dati un test si cascati in timp ce meditati sau va rugati pentru ca va va intensifica experienta spirituala.

Cascatul constient are nevoie de putina practica si disciplina pentru a trece de inhibitiile sociale inconstiente, dar oamenii vin adesea cu trei scuze ca sa nu caste: "Nu-mi vine", "Nu sunt obosit" si, preferatul meu, "Nu pot". Sigur ca puteti. Tot ceea ce trebuie sa faceti ca sa declansati un cascat adanc este sa il mimati de sase sau sapte ori. incercati asta acum si veti descoperi pana la al cincilea cascat fals ca se va produce unul real. Dar nu va opriti aici, pentru ca pana la al zecelea sau al doisprezecelea cascat veti simti puterea acestui mic truc seducator. Ochii poate va vor lacrima, s-ar putea sa inceapa sa va curga nasul, dar va veti simti si foarte prezent, incredibil de relaxat si foarte alert. Nu e rau pentru ceva ce nu ia mai mult de un minut.

12 Motive esentiale sa cascati:

1. Stimuleaza starea de alerta si concentrarea

2. Optimizeaza activitatea creierului si metabolismul

3. Imbunatateste functia cognitiva

4. Imbunatateste memoria

5. Sporeste constiinta si introspectia

6. Scade stresul

7. Relaxeaza fiecare parte a corpului

8. Imbunatateste controlul muscular voluntar

9. Intensifica abilitatile atletice

10. Regleaza simtul timpului

11. Creste empatia si constiinta sociala

12. Sporeste placerea si senzualitatea

Citeste si:

Ghid de viata inspirat de principiile de yoga

Yoga reduce inflamatia si scurteaza perioada de convalescenta

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 feb