Festivalul este marcat prin ceremonii care simbolizeaza lupta dintre bine si rau, prin dansuri, muzica si vizite la manastiri. Dorintele pentru Noul An sunt inscriptionate pe stegulete colorate, care se leaga apoi de stalpii templului. Aceste stegulete sunt ridicate de vant si poarta dorintele de compasiune, pace si vindecare pentru lume. Ele sunt simboluri ale esentei de bunatate si armonie din inimile oamenilor.
Tibetul este un tinut fascinant si plin de mister – faptul ca este izolat de culmi muntoase inalte de peste 6000 de metri a protejat cultura sa veche de influentele exterioare. Cu o populatie de doua milioane de locuitori si o suprafata de 500.000 de kilometri patrati, Tibetul este denumit « acoperisul lumii », aflandu-se la o altitudine de peste 4500 de metri.
Zona sacra a buddhismului, taram al manastirilor, pesterilor de meditatie si templelor tibetane, mirajul sau persista de milenii, iar linistea absoluta si splendoarea peisajului il fac sa para un teritoriu nepamantean.
Pentru a sarbatori acest eveniment, Restaurantul Mandala va asteapta cu un meniu special de preparate vegetariene tibetane, care va fi disponibil sambata, 5 martie si duminica, 6 martie. Veti putea degusta Baglep (paine tibetana), Tse Tofu (legume cu tofu), Thenthuk (Supa de taitei), Momo (galuste tibetane), Ceai cu unt si Ceai cu ghimbir, miere si lamaie.
Sau, daca vrei, poti incerca sa le pregatesti acasa: