Aperitiv din foitaj
500 g aluat pentru foitaj
100 g sunca presata
100 g kaizer afumat
200 g cascaval
1 rosie
ghimbir
busuioc
sare, piper
1 galbenus pentru uns deasupra
Se taie sunca presata si cascavalul cubulete, iar kaizerul se taie fasii. Rosia se curata de pielita si seminte si se taie marunt. Frunzele de busuioc se toaca fin. Se intinde pe planseta aluatul de foitaj si se taie patrate cu latura de 8/8 cm si forme rotunde cu diametrul de 7 cm. Intr-un colt al fiecarui patrat de aluat se asaza cate o suvita de kaizer, deasupra se pun cateva cubulete de cascaval, cateva cubulete de rosii, se presara sare, piper, ghimbir, busuioc, apoi se ruleaza, ca la cornulete, cu umplutura in interior. Se unge deasupra cu galbenus si se asaza intr-o tava, pe hartie speciala de copt. Pe formele rotunde de aluat se asaza cubulete de sunca, cascaval si rosii, se condimenteaza, dupa dorinta si se unge deasupra cu galbenus. Se asaza in tava alaturi de cornuletele picante. Tava se introduce in cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute. Se servesc calde.
Articolul anterior Clafoutis cu prune uscate Articolul următor Chifle umplute