Aperitiv picant de mango
3-4 fructe de mango bine coapte dar tari, spalate si taiate bucatele
2 linguri stafide de Corint
3 linguri zeama de lamaie verde
1 lingura ulei
1 ceapa potrivita tocata fin
1 ardei rosu
100 ml otet de vin alb
50 g zahar
1 lingurita seminte de mustar
1 lingura radacina de ghimbir conservat
½ lingurita scortisoara macinata
1 lingurita sare grunjoasa
Se sterilizeaza borcanele. Se amesteca, intr-un castron mare, bucatile de mango, stafidele si zeama de lamaie. Intr-o cratita mare se incinge uleiul, la foc mic, se adauga ceapa si ardeiul intreg, dar fara seminte, se calesc aproximativ 10 minute, apoi se adauga amestecul de mango, otetul, zaharul, semintele de mustar, ghimbirul, scortisoara si sarea. Se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu, pana cind zaharul este complet dizolvat. Se lasa sa mai fiarba inca 15 minute, la foc moderat, pana cand mango este bine patruns, dar nu se sfarama. Se scoate ardeiul deoparte, se lasa sa se raceasca, apoi se pune in borcanele sterilizate si se inchid ermetic. Se sterilizeaza borcanele intr-un vas cu apa, timp de 10 minute. Se scot din vasul in care au fost sterilizate dupa ce se racesc complet. Se depoziteaza intr-un loc racoros si intunecat.
Articolul anterior Varza tocata murata Articolul următor Gem de struguri negri