1. "Lipidele alimentare, date noi" a fost considerata de catre toti participantii drept una dintre cele mai bune sesiuni de comunicari stiintifice din istoria simpozioanelor FPAS. Aceasta sesiune a avut un continut stiintific de inalta valoare, in principal datorita contributiei Dlui Dr Kalyana Sundram (Director in cadrul Malaysian Palm Oil Council) si a Dlui Prof Pramod Khosla (Universitatea Wayne, Michigan, SUA). Sesiunea a fost completata prin lucrarile despre acizii grasi Omega-3 si Omega-6 ale Dnei Nathalie Henin si de cele ale Dlui Jean-Claude Martin, din partea companiei Bunge. Dl Prof Mircea Nanulescu a prezentat in incheiere expunerea “Ateroscleroza ca problema pediatrica”.
2. A doua sesiune „Antioxidantii si dilemele lor” a trecut in revista ultimile noutati din domeniul respectiv si a subliniat rolul acestora in prevenirea tulburarilor metabolice, cat si in mentinerea starii de sanatate.
3. Sesiunea „Educatie pentru alimentatie sanatoasa” a fost magistral inceputa de catre Dr. Aimilia Papakonstantinou (Grecia) cu o prelegere privind rolul indulcitorilor hipocalorici in controlul greutatii corporale si a fost continuata de catre Dr. Rodica Vamanu, din partea companiei Unilever, care a prezentat eforturile industriei alimentare pentru a indeplini standardele impuse de catre forurile internationale de Nutritie.
In cadrul simpozionului au fost premiate cele mai bune lucrari inscrise la Concursul pentru Tineri Cercetatori cu preocupari in domeniul nutritiei. In paralel a fost organizata o expozitie, unde firme si organizatii neguvernamentale internationale au prezentat produse si servicii din domeniu.