"Presupusa conspiraţie a lui Taylor Swift are adepţi în rândul unui număr decent de susţinători ai lui Trump", a declarat marţi, într-un comunicat, Patrick Murray, directorul Institutului de sondaje al Universităţii Monmouth.
"Chiar şi mulţi dintre cei care nu auziseră de ea înainte de a fi chestionaţi de noi acceptă ideea ca fiind credibilă. Bine aţi venit la alegerile din 2024".
Potrivit colegiului din New Jersey, 18% dintre respondenţi au declarat că au crezut în această conspiraţie, în timp ce 46% au declarat că au auzit despre ea.
Teoria conspiraţiei a apărut în mass-media de dreapta după ce cântăreaţa a început să se întâlnească cu Travis Kelce, vedetă a echipei de fotbal american Kansas City Chiefs.
Swift l-a susţinut pe preşedintele american în detrimentul lui Donald Trump în 2020, o mişcare pe care Casa Albă se pare că încearcă să se asigure că o repetă în acest an. Kelce a susţinut berea Bud Light şi vaccinurile împotriva gripei şi Covid-19, ţinte ale furiei de dreapta.
Duminica trecută, victoria echipei Chiefs în Super Bowl împotriva echipei San Francisco 49ers s-a desfăşurat fără o intervenţie în pauză din partea lui Swift, despre care se zvoneşte că ar fi fost făcută de cântăreaţă pentru a-l susţine pe Biden în probabila sa revanşă la alegerile prezidenţiale cu Trump. Nici Kelce nu a cerut-o în căsătorie.
Dar meciul s-a încheiat cu victoria Chiefs şi se presupune că face şi asta ar face parte din planul diabolic al lui Biden.
Echipa de social media a lui Biden a postat cu bucurie pe Twitter un meme cu "Dark Brandon", care îl arată pe acesta cu lasere în loc de ochi şi cu mesajul: "Nu, nu, nu: "Aşa cum l-am desenat".
Ulterior, Trump a spus că Swift ar fi "neloială" dacă l-ar susţine pe Biden, pentru că a beneficiat de Music Modernization Act, care se referă la redevenţele de la serviciile de streaming şi care a fost adoptat când Trump era preşedinte.
Potrivit sondajului Monmouth, în timp ce 73% dintre respondenţi au declarat că nu cred că există o conspiraţie a lui Taylor Swift, 9% au spus că nu ştiu.
Aproape trei sferturi (71%) dintre cei care au declarat că au crezut în conspiraţie s-au identificat, de asemenea, cu partidul republican sau au înclinat spre acesta; 83% au declarat că îl vor susţine pe Trump în noiembrie.
Sondajul a mai arătat că, deşi mai mult de două treimi dintre americani (68%) au aprobat faptul că Swift şi-a încurajat fanii să voteze, mai mult de două ori mai mulţi democraţi (88%) decât republicani (42%) au avut această opinie.