Ardei in ulei
2 kg ardei galbeni, rosii sau verzi (spalati, fara seminte, taiati suvite pe lungime)
2 l otet alb
1 lingurita de zahar
piper alb macinat
2 lingurite de sare
1,5 l ulei de floarea soarelui
10 catei de usturoi tocati (facultativ)
oregano (facultativ)
Se pun ardeii pe un prosop cateva ore la soare. Se fierb, intr-o cratita, la foc mic, otetul, zaharul, piperul, 1 lingurita de sare, 2 linguri de ulei, pana cand otetul incepe sa clocoteasca. Se adauga ardeii si se mareste puterea focului pana cand incepe sa clocoteasca. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca 4 h. Se strecoara ardeii si se invelesc intr-un prosop. Se tin astfel 4 h. Se asaza ardeii, piperul, usturoiul (facultativ) si oregano (facultativ) in borcane sterilizate. Se toarna deasupra uleiul, lasand un spatiu gol de 5 cm pana la capac. Se presara restul de sare si se lasa sa stea astfel toata noaptea. A doua zi, se verifica nivelul uleiului si daca este nevoie se mai adauga ulei. Se inchid borcanele ermetic. Se pastreaza intr-un loc rece si intunecos.
Articolul anterior Legume marinate conservate in ulei Articolul următor Arpagic murat