Ardei umpluti cu carne
400 g carne de porc
6-8 ardei de marime mijlocie
60-100 g orez
½ kg rosii
patrunjel
frunze de telina
1 lingura faina
ulei
sare, piper
100-200 ml smantana
zeama de lamaie
ceapa
marar
suc de rosii
boia.
Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica. La tocatura se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs, ½ lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cat orezul). Se amesteca bine tocatura si se umplu ardeii. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna peste ei sucul din rosii, completand cu apa pana la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa) si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 de minute. Dupa 20 de minute, se intorc in sos. Cand sunt fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege ca o smantana subtire. Mancarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, adaugata direc in farfurie.
Articolul anterior Tocana secuiasca Articolul următor Chiftele marinate