Ardei umpluti cu ciuperci
10 ardei
400 g ciuperci
100 g orez
1 ceapa
ulei
cimbru
4 rosii mari, bine coapte
2 linguri pasta de tomate
patrunjel si marar verde
sare, piper
Se toaca ceapa si se caleste impreuna cu orezul, in ulei incins. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu o cana de apa calda si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul. Se spala ciupercile, se toaca si se adauga impreuna cu verdeata tocata, putin cimbru uscat, sare si piper peste orez. Cu acest amestec se umplu ardeii, se pun capacele de rosii si se asaza intr-o cratita, in picioare. Se pune apa amestecata cu rosiile tocate ramase, si pasta de tomate, cat sa acopere ardeii. Cratita se da la cuptor pentru 45 minute, sau se poate fierbe pe aragaz, acoperita cu capac.
Articolul anterior Cartofi cu ardei iute Articolul următor Salata de rosii si fasole uscata