Ardei umpluti cu orez
8 ardei grasi
250 g orez
4 cepe
1 ceasca ulei
verdeata tocata
3 rosii decojite
2 rosii pentru capacele
500 ml supa de zarzavat
sare, piper macinat
Ardeii se curata de codite si seminte, se spala si se lasa la scurs cu gura in jos. Cepele se toaca marunt, se calesc in ulei, punand apa din cand in cand ca sa nu se ingalbeneasca. Cand ceapa devine sticloasa, se pun rosiile decojite si taiate felii subtiri, sare si piper macinat. Se lasa sa scada bine si se pune orezul spalat in prealabil in mai multe ape reci. Se lasa sa fiarba pana cand infloreste putin orezul. Se lasa sa se raceasca si se adauga verdeata tocata, sare si un ou crud. Se umplu cu acest amestec ardeii, se pun capacele de rosii si se aranjeaza in picioare intr-o cratita inalta si se acopera cu 500 ml supa de zarzavat. Se fierbe la foc mic pana cand este fiert bine orezul. Se mai completeaza cu supa calda daca e nevoie. Mancarea se serveste rece. Cand nu este post, se serveste cu iaurt sau smantana.
Articolul anterior Mancare de ardei copti Articolul următor Dovlecei la cuptor