Capsaicina, ingredientul activ din ardeiul iute, înconjoară celulele canceroase şi le determine să se autodistrugă, potrivit cercetătorilor.
Cercetarea, de la Ruhr University din Bochum, Germania, a scos la iveală că substanţa care dă gustul iute ardeilor poate declanşa anumite mecanisme în membrana celulară care înconjoară celulele canceroase.
Lea Weber, cercetătorul care a condus acest studiu, arată cum capsaicina este capabilă să inducă distrugerea celulelor canceroase şi să oprească dezvoltarea acestora în cazul a numeroase tipuri de cancer, în timp ce celulele normale rămân nevătămate.
Potrivit cercetătorilor, capsaicina declanşează un receptor numit TRPV1, care influenţează substanţele cu care celulele canceroase se hrănesc.
Există, însă, un inconvenient. Cercetătorii spun că nu poţi beneficia de efectele capsaicinei dacă mănânci pur şi simplu ardei iute mai mult. În schimb, aceasta trebuie introdusă într-o tabletă care să completeze tratamentul împotriva cancerului, alături de alte medicamente care ţintesc celulele canceroase.