Nutritionista Mihaela Bilic subliniaza ca ardeiul gras este o sursa excelenta de vitamine, iar anumite substante din compozitia lui au efecte benefice asupra sanatatii.
"Ardeiul gras, indiferent de culoare, este o sursa excelenta de vitamina C, vitamine din grupul B (B6 si acid folic), potasiu, magneziu, fier si calciu. Este bogat in bioflavonoide, pigmenti vegetali care previn cancerul, antioxidanti si steroli vegetali cu efect benefic asupra sanatatii", a explicat Dr. Mihaela Bilic pe pagina oficiala.
In plus, specialista spune ca ardeiul rosu nu ingrasa, asa cum ar crede multe persoane. "Contrar unei pareri preconcepute, culoarea nu influenteaza aportul caloric. Ardeiul rosu nu numai ca nu ingrasa, dar are de 2 ori mai multa vitamina C si de 6 ori mai mult betacaroten decat cel verde. Consumati-l cu incredere pentru o piele frumoasa", recomanda Mihaela Bilic.
Citeste si: Ai silueta in forma de ardei gras? Vezi de ce nutritionistii spun ca esti norocoasa
Vrei sa iti creasca productia de anticorpi? Mananca ardei gras!
Carmen Bruma iti ofera o gustare sanatoasa de vara
Olivia Steer dezvaluie 3 ingrediente esentiale pentru o viata sanatoasa
Sursa foto: freedigitalphotos.net