Arpagic murat
2 kg arpagic (speciala pentru conservare)
1 l otet de vin alb
1 lingura de zahar
2 linguri miere de albine
5 boabe de piper
4 cuisoare
2 foi de dafin
120 ml ulei de masline extravirgin
Se oparesc cepele, timp de 1 minut, in apa clocotita si dupa ce se racoresc, se cojesc de foile exterioare. Se infierbanta otetul intr-o cratita mare, se adauga zaharul, mierea de albine, piperul, foile de dafin si cuisoarele, apoi se toarna cepele si se amesteca totul bine. Se lasa sa fiarba 3 minute, apoi se ia vasul de pe foc. Dupa ce se racesc complet, se toarna totul in borcane sterilizate lasand un spatiu gol deasupra de 5 cm. Se completeaza cu ulei si se inchid ermetic. Se sterilizeaza borcanele in apa clocotita, timp de 10 minute. Se lasa la racit in vasul de sterilizat si se depositeaza intr-un loc uscat si departe de lumina.
Articolul anterior Ardei in ulei Articolul următor Zmeurata