Vernisajul a inceput la ora 19.00 cu multi invitati colorati si un pahar de sampanie, continuand in stil japonez cu sushi si ilustratii digitale. Aya Kato face parte din seria de artisti valorosi ai Japoniei contemporane. Ea ne-a adus in Bucuresti arta clasica japoneza exprimata prin cele mai noi metode de grafica digitala. Ca si alti artisti japonezi, Kato este influentata de manga timpurii si Pop-Artul anilor '60. La vernisaj au fost prezenti Mircea Dinescu care ne-a incantat cu vinul sau, Stelian Tanase, domnul Neculai Ontanu, primarul sectorului 2.
Expozitia iese din spatiul galeriei, direct in spatiul urban si anume in piata Obor, unde cu ajutorul primariei, pe blocuri au fost amenajate panze imense cu lucrarile artistei. Prin acest proiect organizatorii si-au propus sa aduca arta digitala mai aproape de locuitorii orasului si de ce nu, sa-i faca curiosi si sa treaca pe la galerie sa vada toate ilustratiile artistei. Astfel peisajul urban din zona s-a schimbat un pic, iar rutina de zi cu zi a capatat o alta dimensiune.
Si pentru ca Aya Kato a facut un drum lung venind tocmai din Japonia pentru a fi prezenta la deschiderea expozitiei, evenimentul s-a extins pe mai multe zile. Astfel luni, 21 aprilie, seara la Muzeul Taranului Roman a avut loc un al doilea vernisaj neconventional legat tot de expozitia "Flower of Memory". Atmosfera a fost intretinuta cu multa bere si muzica lui DJ Vasile.