Coaja de ou este o sursa naturala de minerale si contine 90% calciu. Calciul este cu usurinta absorbit de organismul nostru, deoarece compozitia sa chimica este aproape identica cu cea a oaselor si dintilor oamenilor.
Daca este consumat in cantitati mari, calciul nu doar ca te va scapa de simptomele asa-zisei lipse de calciu, dar in acelasi timp te va ajuta sa previi dezvoltarea osteoporozei, stimuleaza maduva osoasa sa produca celule sanguine si te ajuta atunci cand este vorba sa tratezi nivelul crescut de colesterol si tensiunea arteriala prea mare.
Cojile de ou contin, de asemena, fier, zinc, cupru, mangan, fluor, fosfor, crom si molibden. Prin urmare, multi experti recomanda coaja de ou ca pe un supliment foarte eficient de calciu si, totodata, un supliment natural.
Este recomandat sa incluzi in alimentatia ta 1,5 pana la 3 grame de coji de oua strivite si maruntite pe zi.
Iata cateva idei despre cum poti sa folosesti cojile de ou:
1. Coaja de ou intareste organismul si curata sangele
Spala cojile de la 5 oua, piseaza-le foarte bine si cat mai marunt si apoi pune-le in 3 litri de apa. Pastreaza aceasta mixtura in frigider timp de 7 zile inainte de a o folosi ca pe o apa potabila. Bea doua pana la trei pahare din acest amestec, pe zi. Poti sa adaugi suc de lamaie daca vrei, pentru un plus de gust.
2. Glanda tiroida
Se iau cojile de la 8 oua, se spala foarte bine si apoi le pisezi si le zdrobesti cat mai fin. Toarna sucul de la 2 lamai peste cojile de ou pisate si lasa-le in frigider cateva zile. Atunci cand cojile de ou se vor inmuia, se strecoara lichidul si se amesteca cu 1 litru de rachiu si 1 kilogram de miere. Lasa acest amestec sa se aseze timp de 7 zile inainte de a-l folosi. Consuma o lingurita de 2 pana la 4 ori pe zi, dupa mesele principale.
3. Gastrita, ulcer
Zdrobeste si piseaza cateva coji de oua. Alege o cantitate folosind varful unui cutit. Aceasta cantitate de coji de oua va fi suficienta pentru a trata aceste boli - gastrita si ulcerul. Amesteca coaja zdrobita cu 2 linguri de suc de lamaie. Atunci cand cojile de ou se vor inmuia, adauga 100 de mililitri de lapte fierbinte. Consuma acest amestec de 2 ori pe zi - pe stomacul gol (dimineata) si inainte de culcare (seara). Sursa.
Citeste si: 3 motive pentru care este bine sa bei bere
4 remedii naturale care te ajuta sa te lasi de fumat