Unghiile aplicate cu gel presupun anumiţi paşi mai mult sau mai puţin sănătoşi, dar fiecare trebuie să fie capabilă să estimeze dacă merită sau nu. Tocmai de aceea sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le ştii înainte să-ţi pui unghii false.
1. Întâi de toate trebuie pregătită unghia naturală prin îndepărtarea cuticulelor. Dacă baza este curată, fără lac de unchii şi alte pieliti gelul se va prinde mult mai uşor şi va rezista mai mult.
Până aici toate bune, seamănă cu o manichiură normală, însă tăierea cuticulelor poate rezulta apoi în cuticule suprapuse, crescute mai groase decât de obicei.
2. Unghiile trebuie scurtate un pic, dar nu tăiate din carne, pentru ca extensia să aibă de ce se prinde.
Nu trebuie să te sperii de tăierea unghiilor, pentru că din gel se pot face cât de lungi doreşti. Acesta se aplică pe un suport care se introduce sub unghia naturală şi se ajustează din mers dimensiunea în funcţie de preferinţele clientei.
3. Se pileşte suprafaţa unghiei cu o pilă specială pentru netezire, astfel încât să nu existe denivelări inestetice. Acest procedeu face posibilă lipirea mai sigură a gelului.
Aici depinde extrem de mult de tipul de buffer folosit de manichiuristă. Dacă acesta este prea dur sau prea aspru, poate afecta structura unghiei naturale.
4. În acest moment ar trebui deja folosit un primer pentru unghii, care să înlăture orice impuritate, încă prezentă sau urmele de acetonă, crema de mâini sau ulei pentru cuticule.
Unele dintre bazele de unghii conţin un acid numit methacrylic acid, care poate arde, dacă este aplicat prea mult pe piele sensibilă.
5. Gelul va fi aplicat fără a atinge cuticulele şi forma va fi ajustată prin pilire dacă se cere. Dacă unghia iese prea subţire se poate pune un al doilea strat de gel.
Rezultatul final ar trebui să fie o unghie cu aspect natural, însă uneori aceasta iese prea groasă şi se observă cu uşurinţă că este falsă, iar asta nu e ceva dezirabil.
6. Ar trebui să dureze în jur de 10 minute până se usucă cum trebuie gelul, dar asta se face, de obicei la o lampa UV, iar expunerea la radiaţii este inevitabilă.
Pentru a evita ca aceste procedee să fie făcute eronat este indicat să îţi găseşti un salon la care să mergi în mod regulat şi manichiurista să îţi cunoască atât preferinţele cât şi gradul de suportabilitate al durerii. În plus, asigura-te că ustensilele cu care se lucrează sunt sterilizate după fiecare utilizare, deoarece în caz contrar, riscul de a contacta diverse boli, precum hepatită sau HIV este destul de mare.
Ia în considerare faptul că nu neapărat gelul în sine îţi strică unghia, cât procedeul de îndepărtare a lui. Întrucât acesta nu poate fi dat jos cu acetonă normală, el trebuie pilit cu o pilă electrică şi în timpul acestui procedeu este inevitabil să nu se atingă şi unghia naturală. În plus, deşi poţi schimba oricând culoarea ojei asta presupune ca cel puţin o dată pe lună să mergi din nou la salon să cheltuieşti nişte bani.
Chiar dacă unghiile false au multe susţinătoare şi dacă vrei să fii în stare să ai unghii lungi pe durată lungă, trebuie să te gândeşti la costuri, dar şi la cele cel puţin două luni şi jumătate în care unghiile tale naturale se vor reface. În acest timp, unghiile fiind subţiate de la pila electrică folosită la îndepărtarea gelului, nici o ojă nu va rezista mai mult de o zi, două, deoarece baza nu mai este la fel de sănătoasă.
Pune în balanţă toate aceste lucruri şi împărtăşeşte-ne dacă ai face această îmbunătăţire de stil sau nu.
Ascunzişurile unghiilor false
Este posibil ca la unele ocazii să fi vrut să participi cu o manichiură impecabilă şi fix înainte să ţi se rupă o unghie. Din fericire, în ziua de astăzi nu mai trebuie să aştepţi nerăbdătoare cu sufletul la gură, ci poţi apela la specialişti în unghii false. Asigură-te însă că ţi le pui la un salon care are personal specializat, întrucât cele lipite acasă nu sunt nici pe departe la fel de rezistente.