Si totusi, ce felie din tort ai aloca unei asigurari de viata? Dar economisirii? Cum ar fi daca ai putea aloca aceeasi felie atat asigurarii de viata, cat si economisirii? Ar fi avantajos, nu?
Am o veste buna: exista o categorie de produse financiare care imbina avantajul principal al asigurarii de viata – protectia financiara – cu plasarea economiilor in conditii de siguranta si profitabilitate. Este atat practica, cat si valoroasa prin avantajele oferite.
Siguranta banilor investiti
Aceasta depinde in mod direct de politica de investitii a companiei de asigurare aleasa si de forta reasiguratorilor sai. Alegeti deci o companie cu o experienta considerabila pe piata din Romania, dar si sustinuta de un grup financiar puternic si stabil. Doar o astfel de companie va putea garanta in orice conditii suma asigurata. Cum? Capitalul poate fi protejat impotriva devalorizarii prin majorarea sumei asigurate cu indicele de inflatie.
Flexibilitatea platii
Prima de asigurare poate fi platita in rate: trimestriale, semestriale sau anuale. Acesta este un beneficiu foarte important, care iti poate facilita procesul de alcatuire a bugetului. Fie iti place sa iti achiti sarcinile o data si bine, fie preferi, din rationamente financiare, sa platesti esalonat. E bine sa stii ca te poti bucura de libertatea alegerii.
Flexibilitatea monedei
Asigurarea poate fi incheiata in lei sau in euro. In functie de moneda in care iti castigi veniturile, poti opta pentru una dintre cele doua variante.
Riscuri asigurate
Componenta de asigurare de viata te protejeaza impotriva: invaliditatii, incapacitatii de munca, spitalizarii, interventiilor chirurgicale ca urmare a unui accident sau imobilizarii in aparat ghipsat. Exista companii care asigura acoperiri suplimentare care sa completeze polita de baza, cum ar fi: plata dublului sumei asigurate in caz de producere a riscului asigurat din accident, triplarea sumei asigurate in caz de producere a riscului asigurat din accident rutier, preluarea de catre societatea de asigurari a primelor de asigurare pe toata durata ramasa a contractului, in caz de incapacitate totala de munca etc.
Cum se primeste suma asigurata?
La sfarsitul contractului sau la producerea riscului asigurat, se primeste suma asigurata plus participarea la castig, sub foma de pensie sau chiar integral. La anumite companii exista posibilitatea retragerilor partiale.
Inchei cu un proverb din popor, foarte actual, mai ales tinand cont de contextul financiar international delicat: "Strange bani albi pentru zile negre!".